Nautiskelijan ylellinen herkuttelu- ja viinimatka Bordeaux’n 19.-23.4.2023

Bordeaux on viininystävälle ja herkullisesta ruoasta pitävälle oikea kulinaristinen paratiisi!

Sieltä löytyy maailmalla arvostetut viinintekijät sekä klassiset ja laadukkaat viinit, mutta myös paljon uutta perinteisen rinnalla. Matkalla tulevat tutuksi Bordeaux’n tunnetuimmat viinialueet; Médoc ja Saint-Emilion sekä suomalainen viinitila Chateau Carsin. Vierailemme kuuluisilla arvotiloilla sekä pienemmillä laadukkailla tiloilla tavataksemme itse viininviljelijän. Matkalla tutustutaan myös maailman tunnetuimien ostereiden viljelyksiin ja upeaan rantakaupunkiin Arcachoniin, jossa nautitaan tuoreita merenherkkuja. Matkanjohtajana Bordeauxin asiantuntijaopas Virpi Sorvisto.

Matkaohjelma

Päivä 1. keskiviikko

Aamulento Helsingistä Bordeaux’n. Tilauskuljetus Rionsiin suomalaiselle viinitilalle. Maistelemme Chateau Carsinin viinejä ja nautimme lounaan yhdessä viinintekijä Nea Berglundin kanssa.

https://www.carsin.com/

Vierailun jälkeen tilauskuljetus Bordeauxin kaupunkiin, jonne majoitutaan tasokkaaseen Premier Hotel Bordeaux hotelliin. Vapaa ilta.

Päivä 2. torstai

Aamiainen hotellilla. Vietämme päivän Saint Emilionin viinialueella. Vierailemme Franc Maynen viinitilalla tutustuen myös valtaviin maanalaisiin kalkkikivikellareihin. Nautimme lounaan St Emilionissa Michelin -tähtiravintolassa. Lounaan jälkeen vapaata tutustua kylään, joka on yksi UNESCON maailman perintökohteista. Ja tietysti tehdä ostoksia idyllisissä pikkuputiikeissa. Iltapäivällä vierailemme pienemmällä perheomisteisella tilalla. Vapaa ilta Bordeauxssa.

Päivä 3. perjantai

Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus Médociin. Vietämme päivän kuuluisalla Médocin viinialueella. Reittimme varrella ovat alueen kauneimmat ja arvostetuimmat linnat, useimmat Grands Crus Classés luokitukseen kuuluvia, kuten Château Margaux, Château Palmer, Château Razuan Ségla ja Château Lascombes. Valokuvauksellisen viinitien varrelle, pituus n. 20 km, sijoittuu kaikkiaan 17 linnaa. Vierailemme Grand Cru Classé luokitukseen kuuluvassa Château Lynch Bagesilla ja nautimme herkullisen lounaan viinitilan tunnelmallisessa ravintolassa Cafe Lavinalissa. Médocista löytyy myös upeita cru bourgeois luokituksen saaneita viinejä, vierailemme myös pienemmällä perheomisteisella tilalla. Tilauskuljetus Bordeauxhon. Rento ilta maistellen viiniä ja pikkupurtavaa viinibaarissa Bordeauxn kaupungissa.

https://www.jmcazes.com/en/cafe-lavinal

Päivä 4. lauantai

Aamiainen hotellilla. Päiväretki rannikolle Gujan Mestrasiin, Atlantin rannalle, Arcachonin lahdelle, josta tulevat maailman parhaimpina pidetyt osterit. Tutustumme osteriviljelmiin ja maistelemme ostereita alueen raikkaan valkoviinin kanssa. Nautimme merellisen lounaan Arcachonin rantakadun varrella. Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua tähän tyylikkääseen kasinokaupunkiin ja sen viehättäviin pikkuputiikkeihin. Paluukuljetus Bordaux’n illansuussa. Vapaa ilta.

Päivä 5. sunnuntai Aamiainen hotellilla. Kuljetus moderniin interaktiiviseen Cité du Vin viinimuseoon, jossa vapaata aikaa tutustua museoon ja nauttia lasilliset viiniä. Lounas Bordeaux’ssa ja kuljetus lentokentälle.

https://www.laciteduvin.com/fr

Paluulento Helsinkiin.

Hinta: 1.695 eur/hlö (2hh) tai 1.895 eur/hlö (1hh)

Matka sisältää:

– Reittilennot Helsinki-Bordeaux-Helsinki

– Majoituksen, 4 yötä Premier Hotel Bordeauxissa sis. aamiaisen

– Ohjelmassa mainitut tilauskuljetukset

– Tasokkaat viinitilavierailut maisteluineen

– Retken osteriviljelmille ja merellisen lounaan viineineen

– Ohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut viineineen

– Virpi Sorvisto matkanjohtajana/Ranskan viiniasiantuntijana

(Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.)

Ilmoittautumiset: ilona@uniquewinetours.fi