Viinimatka Italia, Sisilia 7.-11.6.2023 SUPERIOR

Lähde viini-herkuttelumatkalle Sisilian värikkäisiin maisemiin maistelemaan ainutlaatuisia ja laadukkaita viinejä, jotka tuotetaan lähes kokonaan paikallisista rypälelajikkeista.  Matkalla keskitytään myös nauttimaan Sisilian perinteisiä herkkuja, jotka valmistetaan maukkaista lähiseudun luomuraaka-aineista. Matkalla tutustutaan myös Cerasuolo di Vittorian alueen viinituotantoon, joka on ensimmäinen alue Sisiliassa, joka on saanut Italian korkeimman DOCG-luokituksen. Viimeisenä tutustutaan pienen Noton arvostettuun viinialueeseen historiallisen Syrakusan lähettyvillä. Pidennetyn viikonlopun aikana majoitutaan ihastuttavaan upeisiin Unescon maailmanperintökohteisiin Ragusan ja Syrakusan kaupunkeihin. 

Tomi Naarvala on viiniasiantuntijana matkalla mukana.

Päivä 1.  Keskiviikko

Lähtö Helsingistä Lufthansan lennolla kohti Cataniaa. Lento saapuu Cataniaan josta tilauskuljetus Ragusan viinialueelle.

Ragusassa viinitilavierailu ja lounas Tenuta Senian viinitilalla. https://www.tenuteseniawine.it/

Matka jatkuu Ragusan kaupunkiin jossa majoitumme Hotel de Stefanoon.

http://www.destefanopalace.com

Vapaa ilta.

Päivä 2.  Torstai

Aamiainen hotellilla. Viinitilavierailu ja lounas Poggio di Bortolone tilalla Ragusan alueella.  Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua Ragusan kaupunkiin.

Paluu hotellille. Usean ruokalajin illallinen tunnustusta saaneessa Camuri ravintolassa.

Päivä 3.  Perjantai

Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellilta.

Matka jatkuu Cerasuolo di Vittorian viinialueelle, jossa päivän viinitilavierailuna tutustumme COS Vittorian viinitilaan joka tuottaa erittäin arvostettuja ja koko saaren parhaita viinejä.  Se koostuu pääasiassa Grosso Nero- ja Calabrian-rypäleistä sekä Frappato-rypäleistä. 

Aamupäivän toinen viinitilavierailu on Donnafugata Vitorian tilalla. Viininmaistelun yhteydessä maistelemme sisilialaisia herkkuja. 

https://visit.donnafugata.it/en/

Vierailun jälkeen matkaamme Syrakusan kaupunkiin, jossa majoitus kaupungin vanhan kaupunginosan ytimeen, Grand Hotel Villa Politi.

https://www.villapoliti.com/

Vapaata aikaa tutustua tähän historialliseen upeaan meren ympäröimään kaupunkiin.

Päivä 4. Lauantai

Aamiainen hotellilla.  Lähdemme Noton viinialueelle, jossa matkan viimeinen viinitilavierailu.

Noton alueen kukkulat, valkoinen kalkkikivimaa, kahden meren kohtaamisesta syntyvät tuulet luovat parhaat olosuhteet viiniköynnösten kasvulle ja mahtavien viinien syntymiselle. Notossa kasvaa Nero d’Avola ja Moscato rypäleet yhdessä alueen tyypillisten kasvien manteleiden, johanneksenleipäpuun ja oliivien kanssa.

Vierailu Zisolan viinitilalla kevyen maistelulounaan kera.

https://www.mazzei.it/en/The-estates/Zisola/The-estate/

Viinitilavierailu ja tasting Feudo Ramaddinin viinitilalla.

Matkan päätösillalllinen tasokkaassa ravintolassa Syrakusassa.

Päivä 5.  Sunnuntai

Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus Cataniaan, jossa nautitaan kevyt lounas Cataniassa ennen siirtymistä lentokentälle.

Lufthansan lento Munchenin kautta Helsinkiin. Lähtö klo 15.50, perillä Suomessa 23.40

Ohjelma sisältää:

  • Reittilennot Helsinki-Catania-Helsinki, Lufthansa
  • 2 yön majoitus De Stefano Palace Luxury Hotel Ragusassa
  • 2 yön majoitus Grand Hotel Villa Politi Syracusassa
  • Matkaohjelman mukaiset tasokkaat viinitilavierailut ja maistelut
  • Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Ohjelman mukaiset tasokkaat ruokailut sis. veden, viinin ja kahvin
  • Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala

(Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.)

Hinta: 1870€/2hh/hlö tai 2095€/1hh

Ilmoittautumiset: info@uniquewinetours.fi