Viinimatka Portugaliin 21.-25.9.22

1.775€/hlö (2hh)

1.935€/hlö (1hh)

Lähde ainutlaatuiselle viinimatkalle Pohjois-Portugaliin.

Matkaamme Douron jokilaakson jylhissä maisemissa tutustuen jo keskiajalta alkaneeseen viininviljelykseen. Huippukauniit postikorttimaisemat ihastuttavien pikkukylien, meren, jokien ja kanjoneiden kupeessa valloittavat matkailijan. Matkalla vieraillaan  Daon alueen vuoristoisella graniitti-ja liuskekivimaaperällä sijaitsevilla viinitarhoilla, joissa tarhat kohoavat tiheiden eukalyptus-ja pinjametsien välistä.

 Matkalla tutustumme viehättävään Porton kaupunkiin, jonka historiallisen kaupunginosan tunnelma pikkuravintoloineen ja viinibaareineen saa jokaisen pauloiinsa. Maistelemme upeita pitkään kypsyneitä portviinejä. Matkalla nautitaan ylellisistä ruokailuistad jopa Michellin tähden ravintoloissa.

Tomi Naarvala Wineserverista on viiniasiantuntijana matkalla mukana.

Matkaohjelma

Päivä 1.  Keskiviikko

Lufthansan aamulento Helsingistä Portoon.

Saapuminen Portoon aamupäivällä ja kuljetus Douron jokilaaksoon. Nautimme lounasta Quinta do Valladon kauniin viinitilahotellin terassiravintolassa viiniviljelysten ympäröimin. Lounaan jälkeen teemme viinitilavierailun tilalla. Vierailun jälkeen jatkuu joen toiselle puolen, Lamegoon,  jossa majoitumme tyylikkääseen maaseutuhotelliin, Hotel Rural Viscondes Varzeaan.  Illallinen hotellin ravintolan terassilla ihaillen upeita maisemia.

Päivä 2.  Torstai

Aamiainen hotellilla.  Uloskirjautuminen hotellilta.

Matkaamme Douro-joen reunustalla ja ihastelemme hienoja maisemia viiniviljelyksineen. Ensin vierailemme Quinta do Craston mieleenpainuvalla viintilalla. Nautimme aperitiivit tilan modernilla panoraamauima-altaalla ja maistelemme tilan viinejä Douro-joen huikeissa maisemissa viiniviljelysten ympäröiminä. Vierailun jälkeen jatkamme matkaa Pinhaon kaupunkiin, jossa nautimme upean lounaan viinien kera Douro-joen äärellä tyylikkään Vintage House Hotelllin ravintolassa. Lounaan  jälkeen jatkamme matkaa Daon viinialueelle historialliseen Viseun kaupunkiin.  Majoitus historiallisessa Pousada de Viseu hotellissa kaupungin keskustassa.

Vapaa ilta tutustua Viseun viehättävään kaupunkiin.

Päivä 3.  Perjantai

Aamiaisen jälkeen lähtö Daon alueen viinitilavierailuille. Aamupäivällä vieraillaan Chao de Sao Franciscon viinitilalla. Vierailun jälkeen nautitaan Quinta de Lemos:in viinitilalla viininmaistelun lisäksi huippulounas Michelin tähden Mesa de Lemos- ravintolassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Porton kaupunkiin, jossa majoitumme NH Porto Jardim hotelliin. Vapaa ilta nauttia Porton hurmaavasta ilmapiiristä vaikkapa jossakin viehättävässä pikkuravintolassa Douron  joen  varrella. 

Päivä 4. Lauantai

Aamiainen hotellilla.  Lähdemme Vilanova di Gaiaan eli Douro joen toiselle puolelle tutustumaan

Sandemanin viinitaloon. Kierroksen ja maisteluiden jälkeen jatkamme matkaa Grahams’in viinituottajan luokse. Kierroksen jälkeen nautimme tasokkaan maistelumenun viinitalon Vinum ravintolassa.

Iltapäivä on vapaa nauttia kaupungista tai tehdä ostoksia.

Illalla tapaamme rennossa viinibaarissa, jossa maistelemme viinejä pikkupurtavan kera.

Päivä 5.  Sunnuntai

Aamiaisen jälkeen teemme n.tunnin mittaisen 6 Sillan risteilyn, jonka aikana näemme Douron aivan eri perspektiivistä.

Lounas Rabelos ravintolassa VilaNova di Gaian puolella joen rannalla.

Kuljetus lentokentälle ja Lufthansan iltalento Helsinkiin.

Ohjelma sisältää:

Lufthansan reittilennot Helsinki-Porto-Helsinki

1 yön majoitus kartanohotelliin Douron jokilaaksossa: http://www.hotelruralviscondesvarzea.com/en/

1 yön majoitus historiallisessa Pousada de Viseu hotellissa Viseussa: https://www.pousadas.pt/en/hotel/pousada-viseu

2 yön majoitus Portossa: NH Porto Jardim: https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-porto-jardim

Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja retkiohjelma

Tilausbussi  ohjelman mukaisesti

Risteily Douro-joella

Ohjelman mukaiset tasokkaat ruokailut Sis. ruokajuomat ; veden, viinin ja kahvin

Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala

Matkaohjlemaan saatetaan tehdä pieniä ohjelmamuutoksia.