Viinimatka Espanjaan Priorat & Penedes 6pv 2019

Share Button

MESSUTARJOUS voimassa 15.12.2018 asti

Viinimatka Espanjaan
Priorat & Penedes

6 pv 2019

1295 €/hlö (2hh)

Ainutlaatuinen viini- ja ruokamatka tutustuttaa sinut Katalonian alueen ekologiseen viinituotantoon ja ruokakulttuuriin. Katalonia on alueena ihanteellinen viininystävälle, sillä lähietäisyydellä sijaitsevat maailmankuulut Penedesin ja Prioratin viinialueet. Matkalla tutustut sekä historialliseen Tarragonaan että moderniin ja aina niin eläväiseen Barcelonaan. Kiinnostavien viinitilojen mielenkiintoiset ja tavanomaisesta poikkevavat viinitilaesittelyt ja osallistuminen sadonkorjuuseen Prioratossa saavat kokeneemmankin viinimatkailijan nauttimaan.

Penedés

Kataloniassa sijaitsevaa Penedésin aluetta pidetään Espanjan nykyaikaisen viininviljelyn kehtona. Alueella on viinintuottajia, jotka ovat pitkäjänteisesti keskittyneet viininviljelyn sekä -valmistuksen tekniseen kehittämiseen. Espanjalaisen kuohuviinin, Cavan, valmistustekniikka tuotiin Ranskasta Champagnen alueelta Kataloniaan reilut sata vuotta sitten. Sittemmin Cava-teollisuuden korkea tekninen taso on hyödyttänyt myös puna- ja valkoviinien valmistusta. Viime vuosina on syntynyt pienehköjä viinitiloja, jotka ovat saaneet aikaan persoonallisia ja korkealaatuisia viinejä. Monet tilat pyrkivät käyttämään mahdollisimman ekologisia tuotantomenetelmiä.

Priorat

Priorat viinialuetta kutsutaan Espanjan viininviljelyn kulttialueeksi. Se on vuoristoinen, hieman karu alue noin 30 km Välimeren rannikolta. Mineraalipitoinen maaperä ja runsaat aurinkoiset päivät takaavat hyvän kasvualustan viinille. Prioratin salaisuus löytyy maaperästä eli “llicorellasta“. Llicorella on hajoavanhaurasta liuskekiveä, jonka väleihin viiniköynnöksen juuret tunkeutuvat hyvin syvälle etsiessään vettä ja ravinteita. Maaperä yhdistettynä vuoristokasvatukseen 200-800 metrin korkeudella, tuovat Prioratin viineihin omaperäisen, hyvin syvän, kompleksin ja juurevan tyylinsä. Sadonkorjuu tapahtuu käsin, kukkulaisen maaston takia koneita ei voida käyttää.

Matkaohjelma:

Päivä 1:

Lento Barcelonaan ja matka vuokra-autolla Tarragonaan. Majoittautuminen Hotel SB Ciutát de Tarragonaan. Ilta vapaa. Tarragona oli aikanaan Rooman vallan keskus ja on nykyään vanhin Rooman aikainen kaupunki Italian ulkopuolella. Kaupungista löytyy edelleen useita roomalaisten rakennusten jäännöksiä, kuuluisimpina amfiteatteri ja sirkus. Tarragona on Unescon maailmanperintökohde. Historiannälkäisten ohella kaupunki on loistava kohde kulinaristille. Tarragonan kujat ovat täynnä mitä parhaimpia ravintoloita.

Päivä 2:

Aamiaisen jälkeen vierailu Torresin omistamalla El Lloarin viinitilalla, joissa tehdään kuuluisia Salmos ja Perpetual viinejä. Vierailun jälkeen matka jatkuu Poboledan kylään. Vierailu Mas Doixilla (http://www.masdoix.com/). Mas Doix on Prioratin huippuviinitaloja. Talon lippulaiva Doixille on muun muassa Parker on antanut useina vuosikertoina hämmästyttävät 98 pistettä. Mas Doixin salaisuus piilee syvällä Prioratin llicorella-maaperässä. Vierailun aikana tutustutaan tilaan ja maistellaan sen viinejä. Lounas samassa pikkukylässä, Tarragonan parhaimmassa ravintolassa El BrotsissaTutustuminen viinitilaan ja maistiaiset. Paluu hotellille Tarragonaan ja vapaa ilta.

Päivä 3:

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen matka Penedesin viinialueelle. Tutustuminen Pares Baltan luomuviinitilaan ja sen filosofiaan, jonka jälkeen tilan viinien maistelua. Lounas paikallisessa ravintolassa lähikylässä. Matka jatkuu Barcelonaan ja majoittautuminen boutique Hotel H10 Casanovaan tai vastaavaan aivan kaupungin sydämeen. Ilta Vapaa.

Päivä 4:

Aamiaisen jälkeen matka Penedesin viinialueelle. Vierailu viinitila Recaredolla (http://www.recaredo.es/). Luomu- ja bioviinitila tuottaa ainoastaan gran reserva cavaa. Kuohuviinejä on kypsytetty 30 kk – 10 vuotta. Tutustuminen tilaan ja kuohuviinimaistelu (Recaredo Brut Nature 2007 ja Recaredo Brut de Brut 2004). Lounasta nautitaan cavakylän San´t Sadurni D´Annoian maineikkaassa ravintolassa. Lounaan jälkeen siirtyminen Jean Leonin viinitilalle (http://jeanleon.com/la-bodega/). Jean Leon omisti legendaarisen La Scala ravintolan Hollywoodissa 50- ja 60-luvuilla. Tutustuminen tilaan ja

mielenkiintoiseen historian, jonka jälkeen viininmaistiaiset. Paluu takaisin Barcelonaan hotellille. Vapaa ilta.

Päivä 5:

Vapaata ohjelmaa Barcelonassa.

Päivä 6:

Aamiaisen jälkeen siirtyminen lentokentälle, auton palautus ja paluulento Suomeen.

Hintaan sisältyy:

  • Lennot Helsinki-Barcelona-Helsinki
  • Vuokra-auto 6 päiväksi
  • Majoittautuminen Hotel SB Ciutát de Tarragona, 2 yötä
  • Majoittautuminen Hotel H10 Casanova, 3 yötä
  • Aamiainen päivittäin
  • Ohjelmassa mainitut viinitilavierailut + viininmaistelut
  • Ohjelmassa mainitut lounaat viineineen (3 lounasta)

Hinta kahdelle hengelle vuokra-autolla tai kokoa oma ryhmäsi ja järjestämme tilauskuljetukset.

Varaukset: ilona@uniquewinetours.fi

Vineyard Penedès springtime

Share Button

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: