Herkuttelijan ruoka- ja viinimatka upeaan Espanjan Prioratiin ja Penedesiin 31.8-4.9.22

Priorat Penedes

Ainutlaatuinen viini- ja ruokamatka tutustuttaa sinut Katalonian alueen ekologiseen viinituotantoon ja ruokakulttuuriin. Katalonia on alueena ihanteellinen viininystävälle, sillä lähietäisyydellä sijaitsevat maailmankuulut Penedesin ja Prioratin viinialueet. Matkalla tutustut sekä historialliseen Tarragonaan että moderniin ja eläväiseen Barcelonaan. Arvostettujen viinitilojen mielenkiintoiset ja tavanomaisesta poikkevavat viinitilaesittelyt erikoisasiantuntijoiden kanssa kruunavat matkan. Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala.

Penedés
Kataloniassa sijaitsevaa Penedésin aluetta pidetään Espanjan nykyaikaisen viininviljelyn kehtona. Alueella on viinintuottajia, jotka ovat pitkäjänteisesti keskittyneet viininviljelyn sekä -valmistuksen tekniseen kehittämiseen. Viime vuosina on syntynyt pienehköjä viinitiloja, jotka ovat saaneet aikaan persoonallisia ja korkealaatuisia viinejä. Monet tilat pyrkivät käyttämään mahdollisimman ekologisia tuotantomenetelmiä.

Priorat
Priorat viinialuetta kutsutaan Espanjan viininviljelyn kulttialueeksi. Se on vuoristoinen, hieman karu alue noin 30 km Välimeren rannikolta. Prioratin salaisuus löytyy maaperästä eli “llicorellasta”. Llicorella on hajoavanhaurasta liuskekiveä, jonka väleihin viiniköynnöksen juuret tunkeutuvat hyvin syvälle etsiessään vettä ja ravinteita. Llicorella maaperän mineraaliset aromit ovatkin hyvin esillä Prioratin viineissä. Maaperä yhdistettynä vuoristokasvatukseen 200-800 metrin korkeudella, tuovat Prioratin viineihin omaperäisen, hyvin syvän, kompleksin ja juurevan tyylinsä.

Matkaohjelma:

Päivä 1. Keskiviikko
Lufthansan aamulento Helsingistä Barcelonaan.  Aamupäivällä tutustutaan Montsant vuorten intensiivisiin ja voimakkaisiin viineihin. Vierailu pienellä perheomisteisella  Ronadellesin viinitilalla.  Perinteikäs lounas nautitaan tilan omassa ravintolassa, Restaurante Serrassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Tarragonan kaupunkiin.  Majoittautuminen H10 Imperial Tarraco. Vapaa ilta nauttia Tarragonan eläväisestä kaupungista.

H10 Imperial Tarraco

Tarragona oli aikanaan Rooman vallan keskus ja on nykyään vanhin Rooman aikainen kaupunki Italian ulkopuolella. Kaupungista löytyy edelleen useita roomalaisten rakennusten jäännöksiä, kuuluisimpina amfiteatteri ja sirkus. Tarragona on Unescon maailmanperintökohde. Historiannälkäisten ohella kaupunki on loistava kohde kulinaristille.

Päivä 2. Torstai
Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus Poboledan kylään. Vierailu Mas Doixilla http://www.masdoix.com/. Mas Doix on Prioratin huippuviinitaloja. Talon lippulaiva Doixille on muun muassa Parker on antanut useina vuosikertoina hämmästyttävät 98 pistettä. Mas Doixin salaisuus piilee syvällä Prioratin llicorella-maaperässä. Vierailun aikana tutustutaan tilaan ja maistellaan sen  viinejä. Lounas samassa pikkukylässä, Tarragonan parhaimmassa ravintolassa El Brotsissa. Lounaan jälkeen vierailu historiallisessa Scala Dein viinitilalla jossa viinin viljely on alitettu jo vuonna 1844. Pariisin maailman näyttelyssä 1872 esitellyt Prioratin viinit voittivat heti kultamitalin. https://cellersdescaladei.com/en/
Paluu hotellille Tarragonaan. Vapaata aikaa iltapäivällä.
Merellinen illallinen vanhassa kalasatamassa.

Päivä 3. Perjantai
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen kuljetus Penedesin viinialueelle. Tutustuminen Pares Baltan luomuviinitilaan ja sen filosofiaan, jonka jälkeen tilan viinien maistelua. Lounas El Cigro D´Or ravintolassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Gramonan arvostetulle cavatilalle. Vierailun päätteeksi matkataan Barcelonaan ja majoitutaan Hotel Condes de Barcelona hotellin. Ilta vapaa.

Hotel Condes de Barcelona

Päivä 4. Lauantai
Aamiaisen jälkeen kuljetus Penedesin viinialueelle. Vierailu viinitila Recaredolla(http://www.recaredo.es/). Luomu- ja bioviinitila tuottaa ainoastaan gran reserva cavaa. Tutustuminen tilaan ja kuohuviinimaistelu.
Lounas nautitaan cavakylän San´t Sadurni D´Annoian maineikkaassa ravintolassa Cal Blayssa.  Lounaan jälkeen siirtyminen Torresin viinitilalle.  Vierailun jälkeen kuljetus takaisin Barcelonaan hotellille.
Matkan päätösillallinen yhden Michelin tähden saaneessa ravintolassa XERTA, jossa nautitaan 8 ruokalajin tasting menu.

XERTA

Päivä 5. Sunnuntai
Aamiaisen jälkeen mahdollisuus tutustua kaupunkiin. Lounas Amo Vino tapasravintolassa viineineen. Lounaan jälkeen tilauskuljetus Barcelonan lentoasemalle ja Lufthansan lento Suomeen.

Amo Vino

Hinta: 1.725 eur/hlö (2hh) tai 1.860 eur/hlö (1hh)

Hintaan sisältyy:
– Lennot Helsinki-Barcelona-Helsinki
– Lentokenttäkuljetukset (meno-paluu)
– Majoittautuminen H10 Imperial Tarraco, 2 yötä
– Majoittautuminen Hotel Condes de Barcelona , 2 yötä
– Kaikki ohjelmassa mainitut tilauskuljetukset
– Ohjelmassa mainitut viinitilavierailut + viininmaistelut
– Ohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut viineineen
(Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.)

Ilmoittautumiset: ilona@uniquewinetours.fi