Espanja Priorat ja Penedes ruoka&viini-matka 4.-8.5.22

Priorat Penedes

Ainutlaatuinen viini- ja ruokamatka tutustuttaa sinut Katalonian alueen ekologiseen viinituotantoon ja ruokakulttuuriin. Katalonia on alueena ihanteellinen viininystävälle, sillä lähietäisyydellä sijaitsevat maailmankuulut Penedesin ja Prioratin viinialueet. Matkalla tutustut sekä historialliseen Tarragonaan että moderniin ja eläväiseen Barcelonaan. Arvostettujen viinitilojen mielenkiintoiset ja tavanomaisesta poikkevavat viinitilaesittelyt erikoisasiantuntijoiden kanssa kruunavat matkan. Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala.

Penedés
Kataloniassa sijaitsevaa Penedésin aluetta pidetään Espanjan nykyaikaisen viininviljelyn kehtona. Alueella on viinintuottajia, jotka ovat pitkäjänteisesti keskittyneet viininviljelyn sekä -valmistuksen tekniseen kehittämiseen. Viime vuosina on syntynyt pienehköjä viinitiloja, jotka ovat saaneet aikaan persoonallisia ja korkealaatuisia viinejä. Monet tilat pyrkivät käyttämään mahdollisimman ekologisia tuotantomenetelmiä.

Priorat
Priorat viinialuetta kutsutaan Espanjan viininviljelyn kulttialueeksi. Se on vuoristoinen, hieman karu alue noin 30 km Välimeren rannikolta. Prioratin salaisuus löytyy maaperästä eli “llicorellasta”. Llicorella on hajoavanhaurasta liuskekiveä, jonka väleihin viiniköynnöksen juuret tunkeutuvat hyvin syvälle etsiessään vettä ja ravinteita. Llicorella maaperän mineraaliset aromit ovatkin hyvin esillä Prioratin viineissä. Maaperä yhdistettynä vuoristokasvatukseen 200-800 metrin korkeudella, tuovat Prioratin viineihin omaperäisen, hyvin syvän, kompleksin ja juurevan tyylinsä.

Matkaohjelma:

Päivä 1. Keskiviikko
Lento Helsingistä Barcelonaan.  Aamupäivällä tutustutaan Montsant vuorten intensiivisiin ja voimakkaisiin viineihin. Vierailu pienellä perheomisteisella  Ronadellesin viinitilalla.  Perinteikäs lounas nautitaan tilan omassa ravintolassa, Restaurante Serrassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Tarragonan kaupunkiin.  Majoittautuminen Hotel SB Ciutát de Tarragonaan. Vapaa ilta nauttia Tarragonan eläväisestä kaupungista.
www.hotelciutatdetarragona.com/‎
Tarragona oli aikanaan Rooman vallan keskus ja on nykyään vanhin Rooman aikainen kaupunki Italian ulkopuolella. Kaupungista löytyy edelleen useita roomalaisten rakennusten jäännöksiä, kuuluisimpina amfiteatteri ja sirkus. Tarragona on Unescon maailmanperintökohde. Historiannälkäisten ohella kaupunki on loistava kohde kulinaristille.

Päivä 2. Torstai
Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus Poboledan kylään. Vierailu Mas Doixilla (http://www.masdoix.com/). Mas Doix on Prioratin huippuviinitaloja. Talon lippulaiva Doixille on muun muassa Parker on antanut useina vuosikertoina hämmästyttävät 98 pistettä. Mas Doixin salaisuus piilee syvällä Prioratin llicorella-maaperässä. Vierailun aikana tutustutaan tilaan ja maistellaan sen  viinejä. Lounas samassa pikkukylässä, Tarragonan parhaimmassa ravintolassa El Brotsissa. Paluu hotellille Tarragonaan. Vapaata aikaa iltapäivällä.
Merellinen illallinen vanhassa kalasatamassa.

Päivä 3. Perjantai
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen kuljetus Penedesin viinialueelle. Tutustuminen Pares Baltan luomuviinitilaan ja sen filosofiaan, jonka jälkeen tilan viinien maistelua. Lounas El Cigro D´Or ravintolassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Gramonan arvostetulle cavatilalle. Vierailun päätteeksi matkataan Barcelonaan ja majoitutaan H10 Casanova hotellin. Ilta vapaa.
www.kkhotels.com

Päivä 4. Lauantai
Aamiaisen jälkeen kuljetus Penedesin viinialueelle. Vierailu viinitila Recaredolla(http://www.recaredo.es/). Luomu- ja bioviinitila tuottaa ainoastaan gran reserva cavaa. Tutustuminen tilaan jakuohuviinimaistelu.
Lounas nautitaan cavakylän San´t Sadurni D´Annoian maineikkaassa ravintolassa Cal Blayssa.  Lounaan jälkeen siirtyminen Torresin viinitilalle.  Vierailun jälkeen kuljetus takaisin Barcelonaan hotellille.
Matkan päätösillallinen Michelin tähden saanneessa Angle ravintolassa, jossa nautitaan tasting menu.

http://www.anglebarcelona.com/en/

Päivä 5. Sunnuntai
Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus Barcelonan lentoasemalle ja  Finnairin suora lento Suomeen.
Mahdollisuus viettää päivä Barcelonassa ja palata Suomeen seuraavana päivänä. Lisäyön hinta 95 euroa/hlö (2hh)

Hintaan sisältyy:
– Lennot Helsinki-Barcelona-Helsinki
– Lentokenttäkuljetukset (meno-paluu)
– Majoittautuminen Hotel SB Ciutát de Tarragona, 2 yötä
– Majoittautuminen Hotel H10 Casanova, 2 yötä
– Kaikki ohjelmassa mainitut tilauskuljetukset
– Ohjelmassa mainitut viinitilavierailut + viininmaistelut
– Ohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut viineineen

Unique Wine Tours pidättää oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Ilmoittautumiset: ilona@uniquewinetours.fi

Hinta: 1735 euroa/hlö 2hh tai 1975 euroa/hlö 1hh