Viinimatka Alsaceen 2.-6.10.2019

Share Button

Matkan hinta: 1675 euroa/hlö (2hh), 1895 euroa/hlö

Matkanjohtajana viiniasiantuntija: Virpi Sorvisto.

Hinta sis:

  • Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Frankfurt-Helsinki, sis.23 kg matkatavaraa
  • Matkaohjelmassa mainitut tilauskuljetukset
  • Matkaohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut viineineen
  • Matkaohjelmassa mainitut viinitilavierailut tasokkaine maisteluineen
  • 4 yötä tasokkaassa hotellissa Colmarin kaupungissa, Grand hotel Bristolissa
  • Matkanjohtajana suomalainen Ranskaa hyvin tunteva  viiniasiantuntija Virpi Sorvisto

Lentoaikataulu:

2.10. Helsinki-Frankfurt:  AY 821, 0750- 0925  

6.10. Frankfurt-Helsinki:  AY 826, 1930-2250  

Matka-aikataulu:

Päivä 1. Keskiviikko 2.10.

Finnairin suora lento Helsingistä Frankfurtiin.  

Tilauskuljetus Frankfurtin lentoasemalta Alsacen viinitietä pitkin kohti tunnelmallista Colmarin kaupunkia.

Lounas paikallisessa L’Auberge de la Chevrerie ravintolassa matkalla lähellä Molsheimin kylää.

https://www.chevrerie.com/

Lounaan jälkeen viinitilavierailu historiallisessa Laurent Vogt Wolxheimissa, Strasbourgin “Kultaisena kruununa”

https://www.domaine-vogt.com/

Matka jatkuu vierailun jälkeen viinitietä pitkin etelään ja vieraillaan Remy Gresserin viinitilalla Andlaussa. Tila sijoittuu vuorten juurelle jossa se hyötyy mannerilmastosta. Ainutlaatuinen mosaiikkimainen maa aines koostuu toisistaan poikkeavista eri kivilajeista.

http://www.kreydenweiss.com/

Majoitus Colmarin kaupunkiin, hotelli Grand Bristoliin. Vapaa ilta.

www.grand-hotel-bristol.com/‎

Colmar on Alsacen viinien ja ruokaherkkujen pääkaupunki kauniine renesanssitaloineen. 

Päivä 2.  Torstai, 3.10.

Aamiaisen jälkeen kuljetus Riquewihrin kylään.

Riquewihrin kaupunki sijaisee vihreässä leudossa laaksossa Vogesen vuoriston suojassa. alsacelaiset viinit tulevat edelleen juuri näistä upeista laaksoista. Riquewihr on Alsacen viinialueen helmi. Kaupunki säästyi suurten sotien tuhoilta ja kuuluu ehdottamasti Ranskan kauneimpiin kyliin. Kukkasin koristellut renesanssiajan käsityöläistalot, vanha kaupungin 1200-luvulla rakennettu muuri, varkaiden torni, pienet kujat ja sievät sisäpihat sekä kaupunkia ympäröivät viinitarhat antavat tälle historialliselle kaupungille uskomattoman viihtyisän ja kotoisan tunnelman.

Vierailu Dopff au Moulinin viinitilalla.

Dopff au Moulin on perinteikäs perhetila Riquewihrin kylässä. Alsace saa kiittää heitä kahdesta asiasta.Pariisiin maailmannäyttelyssä 1900 Julien Dopff sai idean tuoda samppanjamenetelmällä valmistettu kuohuviini myös Alsaceen.  Hän opiskeli pari vuotta samppanjan tekoa Epernayssä ja näin sai alkunsa Crément d’Alsace. Perheen ansiota on myös Alsacen käyttämä huilupullo, flûte.      

http://www.dopff-au-moulin.fr/

Vapaata aikaa tutustua Riquewihrin pittoreskiin kylään.

https://www.ribeauville-riquewihr.com/en/discover/riquewihr.htm

Viinitilavierailu Cave Cooperative Ribeauvillén kylässä.

https://www.vins-ribeauville.com/

Lounas paikallisessa Au Relais des Ménétriers ravintolassa Ribeauvillessä.

http://restaurant-menetriers.com/

Lounan jälkeen matka jatkuu Bergheimiin, jossa vieraillaan Gustave Lorentzin viinitilalla.

http://www.gustavelorentz.com/en/

Paluu Colmariin hotellille.

Illallinen hotellin rennossa Brasserie “l’Auberge” ravintolassa.

https://www.grand-hotel-bristol.com/en/restaurants/brasserie-lauberge/

Päivä 3. Perjantai,4.10.

Aamiainen hotellilla ja kuljetus Domaine Josmeyerin viinitilalle.

Talon perusti vuonna 1854 Aloyse Meyer ja nykyään sen johdossa on Aloysen pojanpoika Jean Meyer. Rypälelajikkeista eniten viljellään rieslingiä, gewürztramineria, pinot grista ja pinot blancia.

Talo on täysin omavarainen rypäleiden suhteen, eli talo toimii ns. domaine-tuottajana.

Josmeyerin viinit ovat tyyliltään kuivahkoja mutta hyvinhedelmäisiä.

http://www.josmeyer.com/index.php?entrer=1&langue=en

Aamupäivän aikana vieraillaan toisella viinitilalla, Domaine Schlumbergerilla Guebwillerissa.

https://www.domaines-schlumberger.com/

Lounasta nautitaan Chateau D’Isenbourgin upeassa linnassa.

http://chateaudisenbourg.com/

Lounaan jälkeen paluu Colmariin ja vapaa iltapäivä ja ilta nauttia kaupungin tunnelmasta tai tehdä ostoksia.

Päivä 4. Lauantai, 5.10.

Aamiainen hotellilla.

Aamupäivällä viinitilavierailu Paul Blanckin perhetilalla Kientzheimissa.

www.blanck.com

Vierailun jälkeen lähtö Orschwilleriin Lucien Albrechtin viinitilalle.

https://www.lucien-albrecht.com/

Lounas maineikkaassa ravintola Le Parc Josephinessa Saint-Hippolyten kylässä.

https://www.le-parc.com/fr

Illallinen hotellin tyylikkäässä Rendez-vous-ravintolassa.

https://www.grand-hotel-bristol.com/en/restaurants/gourmet-restaurant-le-rendez-vous/

Päivä 5. Sunnuntai, 8.10.

Aamiainen hotellilla ja huoneiden luovutus.

Lähtö hotellilta kohti Saksaa, Pfalzin viinialuetta. Vierailu Von Winning viinitilalla ja lounas Leopold ravintolassa

https://www.von-winning.de/en/winery/winery.html

https://www.von-winning.de/en/leopold-restaurant.html

85 kilometriä pitkä Saksan viini­tie kiemurtelee Bockenheimista Schweigeniin maalauksellisten kylien ja rehevien viinitarhojen läpi. Viiniköynnökset kukoistavat Pfalzin lämpimässä, aurin­koisessa ilmastossa ja tuottavat reheviä, täyteläisiä viinejä. Johtava Riesling-lajike sekä valkoiset Pinot-viinit Weissburgunder ja Grauburgunder ovat hienoimpia valkoviinejä. Spätburgunder (Pinot Noir), Dornfelder ja harvinainen St.Laurent ovat alueen tärkeimmät, huippulaadukkaat punaviinit. Rivaner ja Portugieser ovat suosittuja seurusteluviinejä.

Lounaan jälkeen matka jatkuu Frankfurtin lentoasemalle.

Finnairin iltalento Frankfurtista Helsinkiin.

Unique Wine Tours Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia matkaohjelmaan.

Share Button

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: