
Lähde upealle viini-ruokamatkalle kokemaan Ranskan viinitilojen helmet Bordeauxiin! Matka ajoittuu sadonkorjuun viime hetkille, ilmassa on viinintekemisen tuoksu. Bordeaux on viininystävälle ja herkullisesta ruoasta pitävälle oikea kulinaristinen paratiisi! Sieltä löytyy maailmalla arvostetut suuret viinin tekijät sekä klassiset ja laadukkaat viinit, mutta myös paljon uutta perinteisen rinnalla. Matkalla tulevat tutuksi Bordeaux’n tunnetuimmat viinialueet; Médoc, Saint-Emilion, Graves ja Sauternes. Vierailemme suomalaisen viinioppaan Mika Vanteen kanssa kuuluisilla arvotiloilla sekä pienemmillä laadukkailla tiloilla tavataksemme itse viininviljelijän sekä kokien sadonkorjuuajan vilinää. Matkalla nautimme paikallisista perinne herkuista sekä tasokkaissa ravintoloissa huipentuen illalliseen suomalaisella viinitilalla Chateau Carsinilla matkan päätös iltana. Matkaa isännöivät Viinilehdestä tuttu Mika Vanne ja Ilona Marin Unique Wine Toursilta.
Matkaohjelma:
Päivä 1. Keskiviikko
Aamulento Helsingistä Amsterdamin kautta Bordeauxiin (KLM: 07:00-13:25h).
Ajamme upeaa linnareittiä maailman kuuluisimmalle viinialueelle Médociin, jossa sijaitsevat maineikkaimmat viinilinnat. Vierailemme Médocissa yhdellä viinitilalla, jossa nautimme myös pikkupurtavaa. Vierailun jälkeen matka jatkuu Bordeauxin kaupunkiin, jossa majoitumme keskustaan tyylikkäässen hotelliin Hotel de Sezeen. Illalla lähdemme kävellen viettämään iltaa Bordeauxin viinibaariin, jossa nautimme viinien lisäksi myös iltapalaa.
Päivä 2. Torstai
Aamiaisen jälkeen jatkamme viinitilavierailuja Médocin viinialueella ja tutustumme kahteen viinitilaan. Nautimme lounasta arvostetussa Restaurant le Saint Julien ravintolassa.
Paluu hotellille iltapäivällä ja vapaa ilta Bordeauxissa.
Päivä 3. Perjantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan yhteen maailman vanhimmista viinialueista, Saint Emilioniin. Vierailemme Grand Cru Classé-luokituksen saaneella viinitilalla. Vierailun jälkeen vapaata aikaa tutustua St. Emilionin keskiaikaiseen eloisaan viinikylään. Nautimme lounasta St. Emilionissa. Lounaan jälkeen toinen viinitilavierailu. Paluu Bordeauxiin hotellille. Vapaa ilta Bordeauxissa.
Päivä 4. Lauantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Gravesin ja Sauternesin viinialueisiin. Nautimme kevyen lounaan paikallisessa ravintolassa.
Iltapäivällä vierailemme Juha Berglundin Chateau Carsinin viinitilalla (http://carsin.com/) lähelle Cadillacin kylää. Tutustumme suomalais omisteiseen viinitilaan ja sadonkorjuu meininkiin ja nautimme tilalla päivällisen.
Päivä 5. Sunnuntai
Aamiaisen jälkeen Cite du Vin interaktiiviseen viinimaailmaan, jossa vapaata aikaa kierrellä omin päin. Lounas Bordeauxissa ennen lähtöä lentoasemalle.
Matkaan sis:
• Meno-paluu reittilennot KLM lentoyhtiöllä
• 4 yönmajoitus Bordeauxissa, **** keskustahotellissa sis. aamiaisen
• Matkaohjelmassa mainitut tasokkaat viinitilat maisteluineen
• Ohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut viineineen
• Tilaus kuljetukset ryhmälle
• Viinioppaana Mika Vanne
• Matkanjohtajana Ilona Marin
• Paikkoja rajoitettu määrä! Varaa omasi pian!
• Lisätiedot ja ilmoittautumiset ilona@uniquewinetours.fi
SONY DSC