Viini-Herkuttelumatka Sisiliaan 20.-24.4.2022

1.745 eur/hlö 2hh

1.880 eur/1hh

Lähde viini-herkuttelumatkalle Sisilian värikkäisiin maisemiin maistelemaan ainutlaatuisia ja laadukkaita viinejä, jotka tuotetaan lähes kokonaan paikallisista rypälelajikkeista.  Matkalla keskitytään myös nauttimaan Sisilian perinteisiä herkkuja, jotka valmistetaan maukkaista lähiseudun luomuraaka-aineista. Matkakohteina on kolme eri Sisilian viinialuetta- Sisilian arvostetuin viinialue Etna nousee jylhästi tulivuoren rinnettä ylös ja luo häkellyttävät maisemat viiniviljelyksiltä merelle päin. Edelleen aktiivinen tulivuori Etna on yksi maailman ainutlaatuisimmista viinialueista.  Matkalla tutustutaan myös Cerasuolo di Vittorian alueen viinituotantoon, joka on ensimmäinen alue Sisiliassa, joka on saanut Italian korkeimman DOCG-luokituksen. Viimeisenä tutustutaan pienen Noton arvostettuun viinialueeseen historiallisen Syrakusan lähettyvillä. Pidennetyn viikonlopun aikana majoitutaan ihastuttavaan Taorminaan sekä upeisiin Unescon maailmanperintökohteisiin Ragusan ja Syrakusan kaupunkeihin. 

Makumatka historiallisissa maisemissa ja aidossa italialaistunnelmassa, joka pysyy mielessä läpi elämän.

Tomi Naarvala Wineserverista on viiniasiantuntijana matkalla mukana.

Matkaohjelma

Päivä 1.  Keskiviikko

Lufthansan aamulento Helsingistä Cataniaan 6.15 -11.05

Matkamme alkaa viinitilavierailulla ja lounaalla Vini Gambinon tilalla Etna-tulivuoren huikeissa maisemissa.

Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kauniiseen Taorminan kaupunkiin, joka sijaitsee korkean kukkulan laella turkoosin meren äärellä ja tunnetuin Sisilian kohteista. Taorminan värikkäät talot ja kapeat kujat huikeiden meri- ja tulivuorimaisemien kera lumoaa jokaisen matkaajan. 

Majoittuminen Taorminan kaupungissa tasokkaassa keskustahotellissa.

Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua kaupunkiiin.

Rento illallinen pizzeriassa Taorminan kaupungissa

www.vinigambino.it

www.villazuccaro.com/

Päivä 2.  Torstai

Aamiainen hotellilla.  Uloskirjautuminen hotellilta.

Sisilian arvostetuin viinialue sijaitsee puolikuun muodossa Etnan rinteillä vuoren itäpuolella. Etna on ainoa viileän ilmaston alue Sisiliassa ja juuri ilmasto yhdessä mineraalisen maaperän sekä alkuperäisten rypälelajikkeiden ominaisuudet luovat ainutlaatuisen yhdistelmän. 

Etna on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori, 3300-metrinen. Se on myös yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja juuri aktiivisuus antaa maaperälle hyvät olosuhteet hedelmälliseen viljelyyn. Sisilia on yksi Italian merkittävimmistä viinituotantoalueista ja on Sisilian ensimmäisenä viinialueeena saavuttanut alkuperäismerkinnän.

Tilauskuljetus lähtee kohti Etnan tulivuorta ja sen viinialueita. Vierailemme ensin Benanti Wineryn viinitilalla. Viininmaistelun jälkeen siirrymme Barone de Villa Granden viinitilalle jossa nautimme lounaan. Tilavierailuiden jälkeen matkaamme Ragusan kaupunkiin, jossa majoitumme seuraavaksi yöksi. 

https:/benanti.it/en/

https://www.villagrande.it/en/wine-tour/

Illallinen Ragusan kaupungissa ravintola Camurissa.

https://www.camuri.it/

http://www.destefanopalace.com

Päivä 3.  Perjantai

Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellilta.

Matka jatkuu Cerasuolo di Vittorian viinialueelle, jossa päivän viinitilavierailuna tutustumme Viticoltori in Vittorian viinitilaan joka tuottaa erittäin arvostettuja ja koko saaren parhaita viinejä.  Se koostuu pääasiassa Grosso Nero- ja Calabrian-rypäleistä sekä Frappato-rypäleistä. 

COS – viticoltori in Vittoria

Aamupäivän toinen viinitilavierailu on Donnafugata Vitorian tilalla. Viininmaistelun yhteydessä maistelemme sisilialaisia herkkuja. 

https://visit.donnafugata.it/en/

Vierailun jälkeen matkaamme Syrakusan kaupunkiin, jossa majoitus kaupungin vanhan kaupunginosan ytimeen, Hotelli Albergo Alfeaan.

Vapaata tutustua tähän historialliseen upeaan meren ympäröimään kaupunkiin.

Päivä 4. Lauantai

Aamiainen hotellilla.  Lähdemme Noton viinialueelle, jossa matkan viimeinen viinitilavierailu.

Noton alueen kukkulat, valkoinen kalkkikivimaa, kahden meren kohtaamisesta syntyvät tuulet luovat parhaat olosuhteet viiniköynnösten kasvulle ja mahtavien viinien syntymiselle. Notossa kasvaa Nero d’Avola ja Moscato rypäleet yhdessä alueen tyypillisten kasvien manteleiden, johanneksenleipäpuun ja oliivien kanssa.

Vierailu Zisolan viinitilalla.

https://www.mazzei.it/en/The-estates/Zisola/The-estate/

Illalla tapaamme matkan päätösillallisen merkeissä Syracusan merenrannalla kalaravintolassa.

https://www.feudoramaddini.com/

Iltapäivällä vapaata aikaa nauttia ihastuttavan kaupungin tunnelmasta.

Illalla tapaamme matkan päätösillallisen merkeissä Syracusan merenrannalla kalaravintolassa.

Päivä 5.  Sunnuntai

Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus Cataniaan, jossa nautitaan lounas ennen siirtymistä  lentokentälle.

Lufthansan iltalento Helsinkiin. Lähtö klo 15.50, perillä Suomessa 23.40

Ohjelma sisältää:

Reittilennot Helsinki-Catania-Helsinki, Lufthansa

1 yön majoitus 4* hotellissa Taorminassa

1 yön majoitus De Stefano Palace Luxury Hotel Ragusassa

2 yön majoitus Hotelli Albergo Alfea Syracusassa

Matkaohjelman mukaiset tasokkaat viinitilavierailut ja maistelut

Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti

Ohjelman mukaiset tasokkaat ruokailut sis. veden, viinin ja kahvin

Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala

Matkaohjelmaan saatetaan tehdä pieniä ohjelmamuutoksia.