Viini- gourmet matka Bordeauxiin 22.-26.9.2021

Share Button

1.695 euroa/hlö (2hh)
1.895 euroa/hlö (1hh)

Bordeaux on viininystävälle ja herkullisesta ruoasta
pitävälle oikea kulinaristinen paratiisi! Sieltä löytyy
maailmalla arvostetut viinintekijät sekä klassiset ja
laadukkaat viinit, mutta myös paljon uutta
perinteisen rinnalla. Matkalla tulevat tutuksi
Bordeaux’n tunnetuimmat viinialueet; Médoc ja
Saint-Emilion sekä suomalainen viinitila Chateau
Carsin. Vierailemme kuuluisilla arvotiloilla sekä
pienemmillä laadukkailla tiloilla tavataksemme itse
viininviljelijän sekä kokien sadonkorjuuajan vilinää.
Matkalla tutustutaan myös maailmlan
tunnetuimien ostereiden viljelyksiin ja upeaan
rantakaupunkiin Archachoniin, jossa nautitaan
tuoreita merenherkkuja. Matkanjohtajana
Bordeauxin asiantuntijaopas Virpi Sorvisto

Matkaohjelma


Päivä 1. keskiviikko
Aamulento Helsingistä Bordeauxiin. Tilauskuljetus Rionsiin ja lounas paikallisessa ravintolassa ja viinitilavierailu suomalaisella Chateau Carsinin viinitilalla.
Vierailun jälkeen tilauskuljetus Bordeauxin kaupunkiin, jonne majoitutaan tasokkaaseen keskustahotelliin. Vapaa ilta.


Päivä 2. torstai
Aamiainen hotellilla
Vietämme aamupäivän Saint Emilionissa kahdella eri viinitilalla. Lounaalla käymme Saint Emilionissa, kylä on yksi UNESCON maailman perintökohteista. Vapaata aikaa tutustua kylään lounaan jälkeen ja tehdä ostoksia idyllisissä pikkuputiikeissa.
Vapaa ilta Bordeauxissa.


Päivä 3. perjantai
Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus Médociin. Vietämme aamupäivän kuuluisalla Médocin viinilinna-alueella. Reittimme varrella ovat alueen kauneimmat ja arvostetuimmat linnat, useimmat Grand Crus Classés luokitukseen kuuluvia, kuten Château Margaux, Château Palmer, Château Razuan Ségla ja Château Lascombes. Valokuvauksellisen viinitien varrelle, pituus n. 20 km, sijoittuu kaikkiaan 17 linnaa. Vierailemme 2 viinitilalla ja nautimme herkullisen lounaan Lynch Bagesin viinitilan tunnelmallisessa ravintolassa Cafe Lavinalissa. Tilauskuljetus Bordeauxiin.
Rento ilta maistellen viiniä ja pikkupurtavaa viinibaarissa Bordeauxin kaupungissa.

Päivä 4. lauantai
Aamiainen hotellilla. Päiväretki rannikolle Gujan Mestras’iin, Atlantin rannalle, Arcachonin lahdelle, josta tulevat maailman parhaimpina pidetyt osterit. Tutustumme osteriviljelmiin ja maistelemme ostereita alueen raikkaan valkoviinin kanssa. Nautimme merellisen lounaan Arcaconin rantakadun varrella.
Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua Arcachonin tyylikkääseen kasinokaupunkiin ja sen viehättäviin pikkuputiikkeihin. Paluukuljetus Bordaux´iin illansuussa.


Päivä 6. sunnuntai
Aamiainen hotellilla. Kuljetus moderniin interaktiiviseen Cité du Vin viinimuseoon, jossa vapaata aikaa tutustua museoon ja nauttia lasillset viiniä. Lounas Bordauxissa ja kuljetus lentokentälle.
Paluulento Helsinkiin.


Matka sis.
• Reittilennot Helsinki-Bordeaux-Helsinki
• Majoituksen, 4 yötä Quality Hotel Bordeauxissa sis. Aamiaisen
http:// https://www.choicehotels.com/fr
• Ohjelmassa mainitut tilauskuljetukset
• Tasokkaat viinitilavierailut maisteluineen
• Retken osteriviljelmille ja merellisen lounaan viineineen
• Ohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut viineineen
• Virpi Sorvisto matkanjohtajana/Ranskan viini asiantuntijana

Share Button

Edellinen artikkeli: