Viini&gourmet matka Bordeaux 20.-24.4.22

Boredaux Ranska viinimatka

Bordeaux on viininystävälle ja herkullisesta ruoasta pitävälle oikea kulinaristinen paratiisi! Sieltä löytyy maailmalla arvostetut viinintekijät sekä klassiset ja laadukkaat viinit, mutta myös paljon uutta perinteisen rinnalla. Matkalla tulevat tutuksi Bordeaux’n tunnetuimmat viinialueet; Médoc ja Saint-Emilion sekä suomalainen viinitila Chateau Carsin. Vierailemme kuuluisilla arvotiloilla sekä pienemmillä laadukkailla tiloilla tavataksemme itse viininviljelijän. Matkalla tutustutaan myös maailmlan tunnetuimien ostereiden viljelyksiin ja upeaan rantakaupunkiin Archachoniin, jossa nautitaan tuoreita merenherkkuja. Matkanjohtajana Bordeauxin asiantuntijaopas Virpi Sorvisto.

Matkaohjelma

Päivä 1. keskiviikko
Aamulento Helsingistä Bordeauxiin. Tilauskuljetus Rionsiin ja lounas paikallisessa ravintolassa ja viinitilavierailu suomalaisella Chateau Carsinin viinitilalla.
https://www.carsin.com/
Vierailun jälkeen tilauskuljetus Bordeauxin kaupunkiin, jonne majoitutaan tasokkaaseen keskustahotelliin. Vapaa ilta.

Päivä 2. torstai
Aamiainen hotellilla
Vietämme aamupäivän Saint Emilionissa kahdella eri viinitilalla. Lounaalla käymme Saint Emilionissa, kylä on yksi UNESCON maailman perintökohteista. Vapaata aikaa tutustua kylään lounaan jälkeen ja tehdä ostoksia idyllisissä pikkuputiikeissa.
Vapaa ilta Bordeauxissa.

Päivä 3. perjantai
Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus Médociin. Vietämme aamupäivän kuuluisalla Médocin viinilinna-alueella. Reittimme varrella ovat alueen kauneimmat ja arvostetuimmat linnat, useimmat Grand Crus Classés luokitukseen kuuluvia, kuten Château Margaux, Château Palmer, Château Razuan Ségla ja Château Lascombes. Valokuvauksellisen viinitien varrelle, pituus n. 20 km, sijoittuu kaikkiaan 17 linnaa. Vierailemme 2 viinitilalla ja nautimme herkullisen lounaan Lynch Bagesin viinitilan tunnelmallisessa ravintolassa Cafe Lavinalissa. Tilauskuljetus Bordeauxiin. Rento ilta maistellen viiniä ja pikkupurtavaa viinibaarissa Bordeauxin kaupungissa.
https://www.jmcazes.com/en/cafe-lavinal

Päivä 4. lauantai
Aamiainen hotellilla. Päiväretki rannikolle Gujan Mestras’iin, Atlantin rannalle, Arcachonin lahdelle, josta tulevat maailman parhaimpina pidetyt osterit. Tutustumme osteriviljelmiin ja maistelemme ostereita alueen raikkaan valkoviinin kanssa. Nautimme merellisen lounaan Arcaconin rantakadun varrella. Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua Arcachonin tyylikkääseen kasinokaupunkiin ja sen viehättäviin pikkuputiikkeihin. Paluukuljetus Bordaux´iin illansuussa.

Päivä 6. sunnuntai
Aamiainen hotellilla. Kuljetus moderniin interaktiiviseen Cité du Vin viinimuseoon, jossa vapaata aikaa tutustua museoon ja nauttia lasillset viiniä. Lounas Bordauxissa ja kuljetus lentokentälle.
https://www.laciteduvin.com/fr
Paluulento Helsinkiin.

Matka sisältää:
– Reittilennot Helsinki-Bordeaux-Helsinki
– Majoituksen, 4 yötä Quality Hotel Bordeauxissa sis. Aamiaisen http:// https://www.choicehotels.com/fr
– Ohjelmassa mainitut tilauskuljetukset
– Tasokkaat viinitilavierailut maisteluineen
– Retken osteriviljelmille ja merellisen lounaan viineineen
– Ohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut viineineen
– Virpi Sorvisto matkanjohtajana/Ranskan viini asiantuntijana

Hinta: 1695 euroa/hlö 2hh tai 1895 euroa/hlö 1hh