Ainutlaatuinen Uuden-Seelannin viinimatka 10.-23.2.2023

Uusi Seelanti viini ja ruokamatka

Makumatka luonnonihmeiden ja tarujen Uuteen-Seelantiin mykistää jokaisen. Tämä on elämysmatka herkkusuille ja hyvien viinien ystäville. Maan erinomaiset lihat, tuoreet merenherkut, vihannekset, hedelmät ja juustot yhdessä loistavien viinien kera vievät viininharrastajan uniikin saarivaltion sydämeen vieraanvaraisen kulttuuriin keskelle. Uudessa-Seelannissa viinitarhoja on pohjoissaaren kärjestä aina eteläsaaren vuorille saakka. Matkalla nähdään niin lumihuippuisia vuoria, upeita valkohiekkaisia rantoja kuin sademetsääkin.  Matkalla mukana suomalainen viinintekijä Outi Jakovirta, jonka toinen kotimaa on ollut jo vuosien ajan Uusi-Seelanti.
 
Päivä 0.-3. Lähtö ja lento

Lähtö Qatarin lennolla Helsingistä Dohaan 10.2. klo 16.30. Saapuminen Dohaan 23.25. Yöpyminen Al Najada Doha Hotel by Tivoli hotellissa Dohassa. Seuraavana päivänä vapaa-aikaa tutustua Dohaan ja lounas. Tilauskuljetus hotellilta lentokentälle. Lähtö Dohasta Auclandiin 11.2. klo 20.30- saapuminen Auclandiin 13.2. klo 01.15 +2 päivää.

Päivä 3. Uusi-Seelanti Auckland

Saapuminen aamuyöllä Aucklandiin Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin, jota ympäröi meri monelta puolelta sekä tulivuoret upeine vehreine rinteineen. Suomalainen Uuden-Seelannin viiniasiantuntija Outi Jakovirta vastaanottaa ryhmän kentällä. Tilauskuljetus lentokentältä hotelli M Social Auclandiin. Uudessa-Seelannissa asuva Outi viettää ryhmän kanssa koko matkaohjelman ajan ja toimii Uuden-Seelannin erikoisviinioppaana, hänellä on pitkän ajan kokemus maan viinikulttuurista ja viininteosta. Vapaata aikaa levähtää hotellilla, käydä hotellilla aamiaisella  ja kierrellä omin päin kaupungilla aamupäivän aikana. Outi noutaa ryhmän hotellilta puolilta päivin ja vie Villa Marian viinitilalle lounaalle ja viinikierrokselle. Viinitilavierailun jälkeen tehdään pieni kaupunkierros. Ilta on vapaa.
Majoitus:  Hotel M Social Auckland
https://www.millenniumhotels.com/en/auckland/m-social-auckland/

Päivä 4. Auckland-Napier

Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista. Lähtö kohti Hawke Bayn aluetta, Pohjoissaaren itäosaan, joka on maan aurinkoisin alue. Monet viininviljelijät ovatkin sijoittuneet juuri tälle alueelle ja alue on Uuden-Seelannin vanhin viininviljelysalue. Alueella tuotetaan korkealaatuisia viinejä ja etenkin Cabernet Sauvignon, Chardonnay ja Riesling viinit ovat seudun tunnetuimpia.
Matkalla pysähdys Vilagradin viinitilalle, jossa tehdään kierrs, maistellaan viinejä pikkupurtavan kera. Vierailun jälkeen matka jatkuu. Toinen pysähdys on Taupossa, jossa nautitaan kevyt lounas kauniin järven äärellä maistellen viinejä. Lounaan jälkeen matka jatkuu Art Deco-tyyliseen Napierin kaupunkiin, jonka lähiseutu on erityisen kaunista luontonsa puolesta.
Ilta on vapaa.
Majoitus Hotelli Art Deco Masonic
https://masonic.co.nz/

Päivä 5. Napier-Wellington

Aamupalan jälkeen tutustutaan Hawke´s Bayn viinialueeseen.  Pohjoissaaren lämpimällä ja kuivalla itärannikolla sijaitseva Hawke´s Bay on maan vanhin ja toiseksi suurin viinialue. Runsas auringonpaiste ja alueen loivat vuorenrinteet ja tasangot antavat monipuoliset mahdollisuudet viininviljelyyn. Vierailu historiallisella ja edelleen perheomistuksessa olevalla Te Mata Estaten viinitilalla, jonka tunnetaan tekevän muutamia Uuden-Seelannin hienoimpia viinejä.
Lounas ja vierailu Clearview Estaten perheomisteisella viinitilalla, josta on noussut alueen ikoniksi ja palkituksi tilaksi. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Wellingtonia, jonne saavutaan illan suussa Wellingtonin kaupunkiin, jossa majoitutaan QT Wellington hotelliin. Ilta on vapaa.
Wellingon tunnetaan viihde-elämän keskuksena sekä sijainnistaan vehreiden vuortenrinteiden ja merenrannan välissä. Kaupunki on myös maan kulinaristinen sydän, ja sieltä löytyy suuri määrä kansainvälisiä huippuravintoloita.
Hotel QT Welllington
https://www.qthotels.com/wellington/

Päivä 6.  Wellington-Martinborough-Wellington

Aamiainen ja sen jälkeen lähtö Martinboroughin viinialueelle.
Vierailemme Martinborough’ssa, warm-cool -ilmastossa, on Craggy Rangen kuuluisimmalla tarhalla, Te Muna Road, joka on varsinainen koti Pinot Noir ja Sauvignon Blanc -lajikkeille.
Vierailemme myös Ata Rangin perheomisteisella viinitilalla, joka on saanut kadehdittavan maineen yhtenä maailman arvostetuimpana Pinot Noir tuottajana. Vierailuiden jälkeen nautimme lounasta viiniviljelysten ympäröiminä Moy Hall viinitilan ulkoravintolassa.

Lounaan jälkeen paluu Wellingtoniin. Vapaa ilta.
.
Päivä 7. Wellington-Kaikoura

Aamulla jätämme Pohjoissaaren taaksemme ja jatkamme Eteläsaarelle. Matkaamme lautalla n. 3,5 Wellingonista Pictoniin upeita vuonomaisemia ihastellen. Matkalla saatetaan nähdä myös delfiineitä sekä hylkeitä. Uuden-Seelannin dominoivin viininviljelysalue on Marlborough, joka tunnetaan kansainvälisestikin omaperäisestä ja mausteisesta Sauvignon Blancistaan. Marlborough on myös maan suurin viininviljelyalue ja Sauvignon Blancin ohella Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Pinot Gris ja Gewurztraminer ovat alueella tuotettavia lajikkeita.
Vierailemme Cloudy Bay viinitilalla, jotka valmistavat Uuden Seelannin kuuluisimpia viinejä. Nautimme myös lounasta tilalla. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa läheiselle Vicarage Lanen viinitilalle, jossa Satu Lappalainen toivottaa meidät tervetulleeksi ja johdattaa meidät viininteon saloihin.  Satu Lappalaisen ja hänen miehensä tuottavat valkoviinejä Sauvignon Blanc ja Riesling – rypäleistä. Vierailun jälkeen matka jatkuu Kaikouraan, joka tunnetaan valaistaan, delfiineistään ja hylkeistään sekä rapuherkuistaan. Majoittuminen White Morph Motor Inn hotelliin. Vapaa ilta, jolloin kannattaa lähteä maistelemaan paikan erikoisherkkua, rapua.
https://www.heritagehotels.co.nz/the-white-morph

Päivä 8. Kaikoura-Christchurch

Aamulla jatkamme matkaa etelään, North Canterburyyn ja Waiparan kasvavalle viinialueelle. Eteläsaaren viileä ja vähäsateinen ilmasto sopii erinomaisesti Pinot Noirin ja Chardonnayn viljelyyn, jotka ovatkin alueen dominoivat rypälelajikkeet. Vierailemme Pegasus Bayn hienolla viinitilalla ja nautimme sen upeassa ravintolassa lounasta. Matka jatkuu kohti Christchurchia. Christchurchia kutsutaan puutarhakaupungiksi, sillä kaupunki on täynnä ihastuttavia puistoja ja on englantilaisin kaupunki Englannin ulkopuolella. Christchurch on myös vastakohtien kaupunki, jossa monikulttuurinen kaupunki-ilmapiiri ja luonto kulkevat käsi kädessä. Rento illanvietto nauttien hyvää ruokaa ja viiniä Christchurchissa.   Majoitus Crowne Plaza Christchurch hotellissa.
https://christchurch.crowneplaza.com/

Päivä 9. Christchurch-Queenstown

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Central Canterburyn laajoja maanviljelysmaita ja vehreitä kumpuilevia kukkuiloita lampaineen. Ohitamme upeat Pukaki ja Tekapo järvet sekä kuuluisan Mount Cook Kansallispuiston. Noin 200 vuorenhuippua ovat yltävät yli 2500 metrin korkeuteen. Kansallispuistossa on Tasmanin jäätikkö ja yli 300 kasvillisuuslajiketta, joista kuuluisin on ehkä harvinainen Mount Cookin lilja. Pukaki järveltä avautuu upea maisema Eteläisille Alpeille, Mount Cookiin. Tämä päivä on pitkä ajomatka, mutta maisemat matkan varrella ovat huikean kauniit. Nautimme lounasta matkalla. Saavumme Queenstowniin myöhään iltapäivällä ja majoitumme Holiday Inn Express and Suites hotelliin. Illallinen paikallisessa ravintolassa.
Queenstown on alle kymmenen tuhannen ihmisen kaupunki Otagon alueella Uudessa-Seelannissa. Kaupunki on rakennettu S-muotoisen Wakatipu-järven ympärille lähelle vuoria. Queenstown on maailman seikkailuturismin kehto ja Queenstownin ja Wanakan viljelmät sijaitsevat eräällä Uuden-Seelannin upeimmista seuduista.
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/queenstown/zqnqt/hoteldetail

Päivä 10. Queenstown-Central Otago-Queenstown

Aamupalan jälkeen lähdemme tutustumaan seudun viinituotantoon.
Vierailemme Felton Road Wines viinitilalla, joka tunnettaan tehokkaasta ja älykkäästä tuotannostaan koko maassa. Tutustumme myös Valli Winesin viinitilaan, jossa maistelemme viinejä lounaalla. Vierailun jälkeen palaamme takaisin hotellille. Vapaa ilta Queenstownissa.

Päivä 11. Queenstown- Auckland

Aikainen lento Aucklandiin.  Aucklandissa tutustumme Kumeu Riverisn viinitilaan, jossa maistelemme viinejä pikkupurtavan kera. Kuljetus M Social Hotelliin.  Vapaata aikaa tehdä ostoksia. Matkan päätösillallinen Sky Tower ravintolassa.

Päivä 12. Lähtö

Vapaa päivä Auclandissa. Lento lähtee kohti Helsinkiä 22.2. klo 18.25. Koneen vaihto Dohassa. Helsinkiin saavutaan seuraavana päivänä 23.2. klo 13.50.

Matka sisältää:

* Edestakaiset reittilennot Helsinki-Doha-Auckland-Doha-Helsinki Qatar lentoyhtiön lennoilla
Helsinki-Doha 10.2. klo 16.30-23.25 ja Doha-Aucland 11.2. klo 20.30- 13.2. klo 01.15
Aucland-Doha 22.2. klo 18.25-23.2. klo 04.30. Doha-Helsinki 23.2. klo 08.40-13.50
* Lento Queenstown-Auckland
* Tasokkaat majoitukset aamiaisen kera
* Tasokkaat viinitilavierailut tastingin kera
* Ohjelmassa mainitut ruokailut viineineen
* Lautta Pohjois-saarelta Etelä-saarelle
* Tilauskuljetukset
* Suomalaisen viiniasiantuntijaoppaan Outi Jakovirran palvelut

Matkalle rajoitettu määrä paikkoja. 
Matkalle on mahdollisuus varata lennot itse ja jatkaa matkaa halutessaan omin päin.


Hinta: 5.865 euroa/hlö/2hh tai 6.745 euroa/1hh
Hinta ilman lentoja: 4.665 euroa/hlö/2hh tai 5.545 euroa/hlö/1hh