TÄYNNÄ Deluxe viini- ja gourmet matka Provenceen 22.-25.9.2022

Viinimatka Provenceen 22.-25.9.2022

Provencen viinialueet sijoittuvat Alppien ja Välimeren väliin, maisemat ovat henkeäsalpaavia ja viinialueet Ranskan vanhimpia. Foinikialaiset toivat viinin mukanaan alueelle noin 2600 vuotta sitten. Yrttejä, laventelia, oliiviöljyjä, tryffeleitä; Provence on täynnä tuoksuja, makuja ja värejä. Ei ihme, että niin monet taiteilijat viettivät siellä aikaansa ikuistaen maisemia, yksi tunnetuimmista, Paul Cézanne oli kotoisin Aix-en-Provencesta. Viiniasiantuntijana matkalla mukana Virpi Sorvisto.

Päivä 1. 

Finnairin suora aamulento Nizzaan 8.05-10.25

Tilauskuljetus Nizzasta kohti Saint-Maximen rantakaupunkia. Meren läheisyydestä, Côtes de Provencen viinialueelta, löytyy mielenkiintoisia mikroilmastoja mikä tekee paikallisista viineistä hyvin persoonallisia. Alueella viljellään enimmäkseen punaisia lajikkeita, olemme roséen valtakunnassa. Seutu on tunnettu myös erinomaisesta oliiviöljystään.

Nautimme lounasta Sainte-Maximen viehättävässä merenrantakaupungissa Les Flambeaux ravintolassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Château La Mascaronnen viinitilalle. Viininmaistelun jälkeen jatkamme matkaa Aix-en-Provenceen jossa majoittaudutaan Boutique Hotel Cezanneen.

www.chateau-lamascaronne.com

boutiquehotelcezanne.com

Vapaa ilta Aix-en-Provencessa

Päivä 2.

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Avignonin kaupunkia, monien mielestä tämä alue on sitä aidointa Provencea, maisemaa hallitsee Alpillesin kalkkikivivuoristo, ilmasto ja maaperä sopivat hyvin herkullisten punaviinien tuottamiseen. Vaikka alueen viinit luokitellaan kuuluvaksi Rhônen viinialueeseen, olemme Provencessa. Täältä tulevat myös tunnetut Châteuneuf-du-Pape viinit joista saamme kiittää paaveja, jotka viettivät kuumia kesiä kylässä 1300- luvulla.

Vierailemme Chateau Montfauconin tilalla viinimaistelun merkeissä.

Château de Montfauconin tuhat vuotta vanha linna sijaitsee Montfauconin kylässä Rhône-joen oikealla rannalla. Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten Grenache, Carignan, Cinsault, Syrah, Counoise ja Mourvedre; valkoisista Viognier, Marsanne ja Clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin.  Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Linna on ollut historiansa aikana eri omistajilla mutta viinitilan nykyisen vetäjän, Rodolphe de Pins’in esivanhempien omistukseen se tuli vuonna 1766.  Viinitilan hoidossa Rodolphella on apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins. 

www.chateaumontfaucon.com

Nautimme lounaan Châteauneuf- du-Papen kylässä Michelin maininnan saaneena Verger des Papes ravintolassa jonka alta löytyvät hulppeat kalkkikiviset viinikellarit. Iltapäivällä tutustumme paremmin tähän paavien tunnetuksi tekemään viiniin vierailemalla viinitilalla.

vergerdespapes.com

Paluumatkalla pysähdymme historialliseen Avignonin kaupunkiin jossa aikaa tutustua paikallisiin nähtävyyksiin.

www.avignon-et-provence.com

Vapaa ilta Aix-en-Provencessa.

Päivä 3.

Aamiaisen jälkeen vierailemme oliiviöljytuottajalla, tunnetussa Château Virantissa jossa maistellaan alueelle tyypillisiä öljyjä, tutustumme eri oliivilajikkeisiin ja öljyn maistamisen saloihin.

Matka jatkuu Provencen jylhissä maisemissa Château Vignelauren viinitilalle, jossa maistelemme viinejä ja nautimme lounaan. Viinitila on elämys myös taiteen ystäville.

Illaksi palaamme Aix-en-Provenceen.

Päätösillallinen Michelin kirjan maininnan ansainnut Licandro le Bistro ravintolassa.

www.chateauvirant.com

www.vignelaure.com

www.licandrolebistro.com

Päivä 4. 

Uloskirjautuminen hotellilta. Ajamme kohti rannikkoa ja vietämme päivän Bandolin upeissa rantamaisemissa, vierailemme perinteisillä lauantaimarkkinoilla ja nautimme lounaan kylässä. Tämä on mausteisen ja voimakkaan Mourvèdre -rypäleen valtakuntaa, upeita punaviinejä ja tietysti kuuluisaa roséeta. Täällä markkinat kuuluvat jokapäiväiseen elämänmenoon. Markkinoilla on tarjolla Provencen herkkuja, tuoksuja ja makuja.

Syömme lounasta Bandolin ulkopuolella viehättävässä Bistrot du Jef ravintolassa

https://www.hotel-berard.com

Lounaan jälkeen viinitilavierailu alueella viininmaistelun kera. Paluukuljetus Nizzaan ja iltalento Helsinkiin Finnairin suoralla lennolla.

Hinta: 1.595 Eur/hlö (2hh) tai 1.845 Eur/hlö (1hh)

Matka sisältää:

  • Finnairin suorat lennot meno: Helsinki – Nizza 8.05 – 10.25 paluu Nizza – Helsinki 20.30-00.45
  • 3 yön majoituksen idyllisessä Boutique Hotel Cezannessa
  • Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitastingit
  • Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Ohjelman mukaiset tasokkaat 3-4 ruokalajin ruokailut viineineen
  • Matkanjohtajana viiniasiantuntija Virpi Sorvisto

(Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.)

Ilmoittautumiset: ilona@uniquewinetours.fi