Viinimatka Argentiina ja Chile 17.-29.11.2023 SUPERIOR

Lähde ainutlaatuiselle matkalle kokemaan Argentiinan ja Chilen tärkeimmät viinialueet! Andien molemmin puolin sijaitsevien maiden henkeäsalpaavat maisemat lumihuippuisine vuorineen, vehreine laaksoineen ja vuolaine virtoineen on elämys. Matkalla tutustutaan myös eläväiseen ja värikkääseen tangokaupunkiin Buenos Airesiin ja Chilessä Santiago de Chileen sekä Santa Cruziin. Matkalla keskitytään etenkin Mendozan , Colchaguan laakson ja Santa Cruzin alueen viineihin ja ne yhdessä herkullisten ruokailuhetkien kanssa luovat matkasta ikimuistoisen. Andien ylitys Mendozasta Santiago de Chileen on unohtumaton spektaakkeli, jonka varmasti muistaa jokainen loppuelämänsä.

Matkaohjelma

Päivä 1. Perjantai 17.11.

Lento Helsingistä Buenos Airesiin

Päivä 2. Lauantai 18.11.

Saapuminen seuraavana aamuna Buenos Airesiin. Kuljetus lentokentältä aamiaiselle, jonka jälkeen on kaupunkikierros. Tervetulolounas paikallisessa ravintolassa maistellen Argentiinan erikoisuuksia hyvien viinien siivittäminä. Lounaan jälkeen siirtyminen Hotel Casa Sur- hotelliin, jossa vapaata aikaa iltapäivällä levätä tai lähteä katsomaan Buenos Airesin nähtävyyksiä. Vapaa ilta.

https://www.casasurhotel.com/hotel/palermo/

Päivä 3. Sunnuntai 19.11.

Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme San Telmon tango kaupunginosaan. Kaupunkikierros San Telmossa ja lounas baskiravintola Sagardissa paikallisten viinien kera. Lounaan jälkeen aikaa tehdä vapaata aikaa San Telmossa ja paluu hotellille.
https://sagardi.com.ar/en/

Illalla viinitasting ja illallinen sekä tango show arvostetussa tangoravintolassa.

Päivä 4. Maanantai 20.11.

Aamiainen hotellilla. Huoneiden luovutus.

Kuljetus lentoasemalle ja aamulento Buenos Airesista Mendozaan. Mendoza on eläväinen kaupunki Länsi-Argentiinassa, kaupungissa on värikkäitä markkinoita, kuhisevia kahviloita ja loistava yöelämä. Kaupunki on tunnettu viini- ja öljytuotannostaan.

Argentiina on erityisesti punaviinimaa, joka tunnetaan hyvin Malpec-rypälelajikkeestaan. 2/3 maan kaikista viiniviljelyksistä sijaitsee Mendozan maakunnassa, Andien vuoristo taustanaan. Toisella puolella Andeja sijaitsee Chile, jonka olosuhteet viininviljelylle poikkeavat kuitenkin täysin. Tyyneltä valtamereltä puhaltavat tuulet vaikuttavat siihen, että Chilen puolella kasvatetaan valtaosin eri lajikkeita ja tuotetaan erilaisia viinejä kuin Mendozassa Andien itäpuolella.

Kuljetus Mendozaan, jossa majoitutaan kaupungin keskustaan tyylikkääseen hotelliin. Matkalaukkujen tiputus hotellille ja lähtö kuohuviini tastingiin Cruzatin viinitilalle.

Vierailun jälkeen siirrymme päivän toiseen tastingiin Catena Zapata viinitilalla, jossa nautitaan myös lounasta. Lounaan jälkeen kaupunkikierros josta suoraan hotellille ja
vapaa ilta.

http://bodegacruzat.com/es/https://catenazapata.com/

Päivä 6. Tiistai 21.11.

Aamiainen hotellilla. Lähtö päivän ensimmäiselle tilavierailulle, jossa nautitaan tasting Los Andes -vuoriston juurella sijaitsevalla De Angeles Viña 1924 tilalla. Tila sijaitsee Vistalban alueella, Argentiinan ensimmäisellä historiallisella viininvalmistusalueella.

Viinitilavierailu ja lounas Gaia at Domaine Bousquet. Tila on tuttu jo viinilehdestäkin ja tilan Reserve Organic Malbec oli voittanut lehden hopea mitallin « Wine Awards » vuonna 2022. Vierailun jälkeen matkaamme takaisin hotellille, jossa vapaata aikaa levähtää ja valmistautua illalliseen.

Illallinen paikallisessa ravintolassa.

http://malbecdeangeles.com/

Päivä 7. Keskiviikko 22.11.

Aamiainen hotellilla. Lähtö Maipun viinialueelle, joka on Argentiinan suurimman viininviljelyalueen Mendozan viininviljelyalue. Historiallinen viinialue Maipu on Mendozan huippulaatuisten, huippuluokaisten, kirkkaiden ja intensiivisten Malbecien, Cabernet Sauvignonien ja Pinot Noirien punaviinien tuottajien koti.

Vierailu ja tasting Achaval Ferrer tilalla.
Päivän toinen vierailu El Enemigon viinitilalla, jossa nautitaan tasting ja lounasta.

Iltapäivällä paluu hotellille Mendozaan jossa vapaa iltapäivä. Illallinen paikallisessa ravintolassa viineineen.
http://www.achaval-ferrer.com
http://www.enemigowines.com/

Päivä 8. Torstai 23.11.

Aamiainen hotellilla.

Bussimatka Andien yli Santiago de Chileen. Kauniit maisemat tekevät matkasta unohtumattoman. Bussimatka kestää n. 10h riippuen rajan tullimuodollisuuksiin kuluvasta ajasta. Kevyt lounas matkalla.

Majoitus tasokkaaseen keskustahotelliin ja illallinen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 9. Perjantai 24.11.

Aamiainen hotellilla.

Kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin silhuettia. Käymme myös vanhassa kaupungissa Plaza de Armas –aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme Santa Ritan viinitilalla, jonka laadukkaat viinit tunnetaan Suomessakin.

Lounasta nautitaan Santa Ritan viinitilalla. Lounaan jälkeen lähtö hotellillemme Santiagoon.

Vapaa ilta.

https://www.santarita.com/

Päivä 10. Lauantai 25.11.

Aamiainen hotellilla. Check out hotellista ja lähtö etelään, Colchaguan viinilaaksoon, jonne on matkaa pääkaupungista n. 180 km. Matkan varrella vierailemme Casa Silva- viinitilalla, jossa on koko laakson vanhin viinikellari. Casa Silva –perhetila sijaitsee Colchguan laaksossa, lähellä San Fernandon kaupunkia. Tämä taianomainen paikka Andien jalalla tarjoaa Perun historiaa ja chileläisiä traditioita. Nautimme myös lounaan tilalla. Matka jatkuu Santa Cruzin kaupunkiin ja sisäänkirjautuminen hotelli Santa Cruz Plazaan. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

http://www.casasilva.cl/iniciohttps://www.hotelsantacruzplaza.cl/en-gb

Päivä 11. Sunnuntai 26.11.

Aamiainen hotellilla. Kokonaan viinille omistettu päivä. Tutustumme kahteen tärkeään viinitilaan tällä alueella, joissa molemmissa tilakierros ja tasting. Santa Cruzin viinitila ja Viu Manentin viinitila, jossa myös lounas.

Paluu hotellille Santa Cruziin ja vapaa ilta.

https://viumanent.cl/visitenos/

Päivä 12. Maanantai 27.11.

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähtö takaisin Santiagoon, jossa vapaata aikaa tehdä ostoksia. Majoitus keskustahotelliin.
Merellinen jäähyväisillallinen ja viinien maistelua paikallisessa ravintolassa Santiagossa.

Päivä 13. Tiistai 28.11.

Aamiainen hotellissa ja lähtö lentokentälle.

Päivä 14. Keskiviikko 29.11.

Saapuminen Helsinkiin.

(Pidätämme oikeudet pieniin ohjelma muutoksiin.)

Matka sisältää:

  • Reittilennot Helsinki-Buenos Aires-Mendoza-Santiago de Chile-Helsinki
  • Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Majoitukset tasokkaissa kaupunkihotelleissa
  • Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja maistelut
  • Ohjelman mukaiset tasokkaat ruokailut sis. veden, viinin ja kahvin
  • Matkanjohtajana viiniasiantuntija Johanna Dalez

Hinta: 4990€/hlö/2hh tai 5950€/1hh

Ilmottautumiset: info@uniquewinetours.fi