Ratsastus-viinimatka Bordeauxiin kesäkuu 2023

Hinta: 1895 euroa/hlö 2hh, 2025 euroa 1hh

Ainutlaatuinen matka Bordeaux’n viinialueelle ja Atlantin rannikolle, ratsastavien viininystävien unelmamatka. Vierailemme Bordeaux´n viinialueilla, Médociin tutustumme ratsain. Viinitarhat ovat kauneimmillaan juuri satulasta katsottuna. Ratsastamme kaksi kokonaista päivää; ensimmäisen viitarhoilla pysähtyen tietysti viinitilalla ja nautimme myös picnic – lounaan. Toisena päivänä maisema vaihtuu Atlantin rannikon ainutlaatuisen maisemaan. Päätämme vaelluksen ikimuistoiseen laukkaan Atlantin pitkällä hiekkarannalla. Matkan aikana käymme myös Château Carsinilla ja tutustumme Saint Emilionin viinialueeseen.

Majoitumme Bordeaux’n kauniissa kaupungissa jossa suurkaupungin syke on nivoutunut vanhaan arkkitehtuuriin. Matkalla mukana viiniasiantuntija Virpi Sorvisto.

Matkaohjelma:


Päivä 1. Keskiviikko

Aamulento Helsingistä Bordeauxiin. Tilauskuljetus suomalaisomisteiselle Chateau Carsin viinitilalle, jossa viinitilavierailu ja lounas.

Vierailun jälkeen tilauskuljetus Bordeaux kaupunkiin. Majoitus keskustaan Novotel Bordeaux Centre hotelliin.

https://novotelbordeauxcentreville.com-hotel.com/

Vapaa ilta.

Päivä 2. Torstai

Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus St. Emilionin keskiaikaiseen kaupunkiin, jossa viinitilavierailu ja lounas. Chateau Blanzac tunnetaan hevospoolojoukkueen ”kotilinnana”.

https://chateaublanzac.com/

Vapaata aikaa tutustua St. Emilionin idylliseen kaupunkiin. Tilauskuljetus Bordeauxiin hotelliin

Vapaa ilta.

Päivä 3. Perjantai

Aamiainen hotellilla. Uloskirjautuminen hotellilta. Tilauskuljetus Pauillaciin, josta ratsastusohjelma alkaa.

Tapaamme aamukahvin merkeissä oppaamme Haras St Vivienissä, käymme kartoista läpi ratsastusreittiimme. Tutustumme tietysti myös hevoseemme jonka selässä vietämme seuraavat kaksi päivää, ratsastusaika päivittäin on noin 5h.

Aamupäivän aikana ratsastusmaisemat merellisiä ja luonto on koskematonta. Ratsastamme Gironden lahden rantamaisemissa, merenpinta on korkeampi kuin maan, alueella on voimakas vuorovesivaihtelu. Luonto ja meri on lähellä, täällä on runsaasti harmaa-, jalo- ja kattohaikaroita.

Picnic-lounas tietysti paikallisten herkkujen ja Médocin viinien kera on katettu Richardin majakan läheisyyteen Jau-Dicnag-et-Loirac’in kuntaan estuaarin rannalle. Voimme myös vierailla majakassa ja ihailla maisemia Gironden yli. Majakka on vuodelta 1843, 18 m korkea ja ylös päästäkseen on kiivettävä 63 askelta.

Jatkamme matkaa, tietysti ratsain, kohti viiniviljelyksiä. Reittimme kulkee Médocin viiniviljelysten lomassa, vierailemme viinitilalla ja maistelemme heidän viinejään. Viinitarhat näyttäytyvät ihan uudenlaisesta kulmasta hevosen selästä katsoen. Palaamme tallille ja majoittaudumme hotelliin Soulac – sur Meriin. Nautimme illallisen.

Päivä 4. Lauantai 

Aamiainen hotellilla. Uloskirjautuminen. Matkatavarat kuljetetaan illan hotelliin. Ratsastamme rannalla ja nautimme lounaan ratsutuksen välissä.

Ratsastamme kohti rannikon läheisyydessä sijaitsevaa metsää ” Landes Girondine ”. Tämä jättimäinen mäntymetsä eroaa suomalaisesta. Edessämme on 40 km mittainen hiekkaranta-alue, Atlantin rannalla. Nautimme täällä lounaan paikallisten herkkujen ja viinin kera. Ratsastamme niin mäntymetsässä kuin hiekkarannalla dyynien keskellä, tämä on myös pyhiinvaellusreitti.

Soulac-Sur- Merissä on kuuluisa Basilique Notre Dame de la fin des terres. Basiliquen rakensivat 1100 –luvulla Santiago de Compostelaan matkalla olleet englantilaiset pyhiinvaeltajat. Kirkko on UNESCO:n maailmaperintökohde. Muutenkin nämä rannat ovat olleet historian näyttämöinä, englantilaisten ja ranskalaisten sotiessa keskiajalla sekä toisen maailmansodan aikana nämä olivat tärkeä paikka vastarintaliikkeelle.

Iltapäivällä kuljetus Archaconin upeaan kaupunkiin meren äärelle, jossa majoitumme Grand Richeliu hotelliin.

http://www.grand-hotel-richelieu.com/

Matkan päätösillallinen paikallisessa kalaravintolassa meren äärellä.

Päivä 5. Sunnuntai

Aamiainen hotellilla.  Uloskirjautuminen.

Vierailu osterviljelmillä ja lounas.

Tilauskuljetus Bordeauxin lentokentälle.

Iltalento Helsinkiin.

Hinta sis.

* Reittilennot Helsinki-Bordeaux-Helsinki

* Ohjelman mukaiset tilauskuljetukset

* Ohjelman mukaisen ratsastusohjelman

* Hotellit: Bordeaux 2 yötä, ratsastusohjelma 1 yö, Arcachon 1 yö

* Ohjelman mukaiset ruokailut viineineen

* Virpi Sorviston matkanjohtajuuden ja viiniasiantuntijaopastuksen

Ilmoittautumiset: ilona@uniquewinetours.fi