Italian ruoka & viinimatka keväällä Modena-Verona-Garda 30.3.-3.4.22

Italia viini ja gourmet matka

Lähde upealle ruoka- ja viinimatkalle Koillis-Italiaan  viinien ja herkkujen arvostetuimmalle seudulle. Veneton viinien runsaslukuiseen joukkoon mahtuu niin helposti juotavia kuin upean tiiviitä valkoviinejä sekä punaviinejä heleän keveistä Bardolinoista juhlaviin ja täyteläisiin Amaroneihin. Maakunnan pääkaupungin Veronan läheisyydessä sijaitsevat Valpolicellan ja Soaven alueet kuuluvat maailman tunnetuimpiin viinialueisiin. Parmesanjuusto, Balsamico-viinietikka ja Parman kinkku ovat kotoisin Emilia Romagnan lähiseudulta monien muiden ihanien italialaisruokien lisäksi, joita matkalla maistellaan. Garda-järven huippukauniit maisemat hurmaavat varmasti jokaisen. Matkalla majoitutaan  Modenaan ja Veronaan.  Matkalla mukana Italian asiantuntija opas Päivi Korjonen matkanjohtajana.

Matkaohjelma:

Päivä 1. Keskiviikko 
Finnairin suora aamulento Helsingistä Milanoon.
Tilauskuljetus Parmaan ja vierailu Parmankinkku- tuottajan luona, jossa nähdään miten  Parma-sikoja kasvatetaan. Nautimme lounasta Parmassa. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Modenan upeaa kaupunkia. Vierailu Balsamico di Modena viinietikkatilalla ja maistellaan vanhoja vuosikertoja. Majoitus Modenan kaupungin keskustaan, Central Park Hotel Modena – hotelliin. Vapaa ilta nauttia Modenasta.


Päivä 2. Torstai
Aamiainen hotellilla. Uloskirjautuminen hotellista.
Lähtö Parmesaanituottajan luokse vierailulle, jossa tutustutaan Parmigiano Reggiano juuston valmistukseen. Vierailun jälkeen jatketaan matkaa Soaveen ja tutustutaan kahteen viinitilaan ja nautitaan lounas Soaven kylässä. Vierailun jälkeen jatketaan vielä matkaa hetken aikaa Veronaan, jossa majoitutaan tasokkaaseen Hotel Due Torri -hotelliin kaupungin keskustassa. Vapaa ilta Veronassa.


Päivä 3. Perjantai
Aamiainen hotellilla. Päivä Garda-järven kaakkoispuolella, jossa vieraillaan Bardolinossa viinituottajan luona ja tutustutaan oliiviöljymuseoon sekä maistellaan oliiviöljyjä. Lounasta nautitaan Garda-järven rannalla.  Iltapäivällä paluu hotellille, jossa vapaata aikaa kierrellä ja tehdä ostoksia. Rento illanvietto paikallisessa ravintolassa Veronassa.

Päivä 4.  Lauantai
Aamiainen hotellilla. Lähtö Valpolicellan viinialueelle ja tutustuminen kahteen viinitilaan. Veneton maakunta tunnetaan etenkin Valpolicellan huippuviineistä, joista amarone- ja valpolicella ripasso-viinit ovat arvostetuimpia. Pikku purtavaa maistelun yhtedessä. Paluu iltapäivällä hotellille. Päivällinen hotellin ravintolassa.

Päivä 5. Sunnuntai
Aamiainen hotellilla. Uloskirjautuminen hotellilta. Tilauskuljetus Sirmionen kylään, Garda-järven eteläpuolelle, jossa tutustutaan Luganan alueen viineihin. Lounas paikallisessa ravintolassa. Vapaata aikaa Sirmionessa ennen kuljetusta Milanon lentokentälle. Finnairin suora iltalento Helsinkiin.

Matka sisältää:
– Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Milano-Helsinki
– Ohjelman mukaiset  tilauskuljetukset
– Majoitus tasokkaissa hotelleissa
– Vierailut Parman kinkkutuottajalla, Balsamico di Modenalla, Parmigiano Reggianolla ja oliiviöljymuseossa
– Tasokkaat ruokailut ravintoloissa ohjelman mukaisesti viineineen
– Vierailut viinitiloilla erikoismaisteluiden kera
– Suomalainen matkanjohtaja Päivi Korjonen koko matkan ajan

Hinta: 1685 euroa/hlö 2hh tai 1885 euroa/hlö 1hh