Hevoset ja viini Bordeaux 29.9. – 3.10.2020

Share Button

1.865 euroa/hlö (2hh)

2.075 euroa/hlö (1hh)

Ainutlaatuinen matka Bordeaux’n viinialueelle jonka aikana hevoset ovat pääosassa. Tämä matka on elämys hevosten ystäville. Pääsemme vieraaksi hevosten käsittelyn ja ratsastuksen ammattilaisten luokse. Matkalla koetaan hevonen monin tavoin; esteratsastus, kasvatus, kouluratsastus ja “hevoskuiskaus”. Kaikkia kohteita yhdistää hevosten hyvinvoinnin merkityksen korostaminen.

Koska olemme Ranskassa, hevosihmiset ovat myös kulinaristeja, vierailujen aikana jatkamme jutustelua heidän kanssaan lasillisen äärellä tai yhteisellä lounaalla.

Tutustumme myös Bordeaux’n merkittäviin viinialueisiin ja vierailemme viinitiloilla. Viinialue on ehdottomasti yksi maailman klassikkoalueista.

Majoitumme Bordeaux’n kauniissa kaupungissa jossa suurkaupungin syke on nivoutunut vanhaan arkkitehtuuriin. Teille jää runsaasti aikaa tutustua kaupunkiin iltaisin.

Kautta aikojen ihmisen elämä on sujunut paremmin kun siinä on ollut hevosia ja viiniä, näiden molempien historia ihmisen kanssa ulottuu lähes yhtä kauaksi, keskimäärin 7000 vuoden taakse.

Matkaohjelma

Päivä 1. tiistai

Aamulento Bordeaux’n, KLM Amsterdamin kautta.

Viinitilavierailu suomalaisella Chateau Carsinin viinitilalla ja lounas paikallisessa ravintolassa.

Kuljetus Bordeauxin keskustaan ja majoitus tasokkaaseen Butique Hotel la Tour Intendance- hotelliin.

https://www.hotel-tour-intendance.com

Päivä 2. keskiviikko

Aamiainen hotellilla.

Kuljetus Coutrasiin ja vierailu Harris Horses hevostilalla.

Englantilainen valmentajapariskunta, esteratsastus, klinikka ja pientä tarjoilua.

Vietämme aamupäivän englantilaisen pariskunnan Jackie ja Johnny Harrisin luona. Tutustumme heidän tapaansa valmentaa ratsukoita. Molemmilla on yli 30 v kokemus valmentamisesta. Johnny käy säännöllisesti edelleen Englannissa, hän on kilpaillut kansainvälisesti esteratsastuksen GP- tasolla. Päivästä tulee taatusti rento, asiasisältöä unohtamatta. Aamupäivän päätteeksi lähdemme yhdessä heidän kanssaan lounaalle läheiseen Coutrasin kaupunkiin.

http://www.harrishorses.com/

Lounaan jälkeen tutustuminen vapaasti Saint Emilionin kylään, yhteen Unescon maailmanperintökohteista. Lisäksi vierailemme viinitilalla joka kuuluu Grand Cru Classé – luokiteltuihin tiloihin.

Tilauskuljetus hotellille Bordeaux’n.

Ilta vapaa

Päivä 3. torstai

Aamiainen hotellilla.

Todella ainutlaatuinen vierailu Médocilaisella Château de Malleret viinitilalla jonka yhteydessä toimiva siittola on satsannut varsin näyttävästi saksalaisten kouluhevosten jalostukseen. Tutustumme viinitilaan ja maistamme tietysti heidän viinejään, nautimme täällä myös lounaan.

www.chateau-malleret.fr

Lounaan jälkeen tutustumme Haras de Mallereten toimintaan, meille järjestetään ratsastusklinikka, kevään varsatkin ovat muutaman kuukauden ikäisiä. Tilan kuuluisin siitosori on useisiin kantakirjoihin hyväksytty Danciano de Malleret (Dancier- Rotspon). Siittola sijaitsee kauniilla puistomaisella alueella. Täällä ovat pitäneet valmennuksia kouluratsastusmaailman huiput kuten Heike Kemmer, Dorothée Schneider ja Jessica Michel-Botton joka myös ratsastaa siittolan nuoria hevosia.

www.haras-malleret.com

Paluukuljetus hotellille ja loppupäivä vapaata.

Päivä 4. perjantai

Aamiainen hotellilla.

Lähdemme aamulla kohti Chamadellea jonne australialainen hevoskuiskaaja Andy Booth on asettunut perheensä ja hevostensa kanssa. Andyn meriitit ovat vertaansa vailla. Palattuaan Yhdysvalloista mukaanaan Stormy, nuori zorse (seepran ja hevosen risteytys) Andy aloitti Ranskassa systemaattisen ”hevoskuiskauksen ” ja tieteeseen perustuvan hevosten käyttäytymisen koulutuksen, Horseman Science. Andy on erittäin arvostettu kouluttaja, hän on työskennellyt mm. Michel Robertin, Simon Delestren, Henk Noorenin ja Alexandra Paillotin kanssa. 20-vuotias Stormy on kiertänyt näytöksissä Andyn kanssa ympäri Eurooppaa ja viettää nyt eläkepäivään Ranskassa. Andy järjestää meille klinikan jonka jälkeen jatkamme keskustelua yhdessä Andyn ja hänen tiiminsä kanssa.

Vierailun jälkeen nautimme lounaan ja vierailemme viinitilalla joka sijaitsee Pomerolin tunnetulla viinialueella.

Paluukuljetus Bordeaux’n.

Vapaa ilta.

Päivä 5. lauantai

Aamiainen hotellilla. Vapaapäivä Bordeaux’ssa.

Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin Amsterdamin kautta, KLM.

Matka sis:

  • KLM reittilennot Helsinki-Bordeaux-Helsinki
  • Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Tasokkaan hotellin sis. aamiasen
  • Lounaat ohjelman mukaisesti
  • Ohjelman mukaiset vierailut hevostiloilla
  • Ohjelman mukaiset viinitilavierailut maisteluineen
  • Virpi Sorviston matkanjohtaja/viiniasiantuntijapalvelut matkalla

Share Button

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: