Deluxe Gourmet- ja viinimatka Saksaan Reinin ja Moselin laaksoon 20.4.-23.4.2023

Kevään 2023 viinimatka Saksaan vie läpi jokien halkoman maalauksellisen maiseman, jossa pienet idylliset viinikylät loistavat kauneudellaan. Ensimmäiset varmat merkit viinintuotannosta Saksassa ovat jo Rooman valtakunnan ajoilta. Tunnetuimpia viinintuotantoalueita Saksassa ovat Rheingau sekä Moselin jokivarsi. Matkalla majoitutaan ensimmäinen yö Bernkastel-Kuesissa tutustuen Moselin alueeseen ja viimeiset kaksi yötä Rudesheim am Rheinissä tutustuen Rheingaun viinialueiseen. Matkalla päästään myös pyöräilemään sähköpyörillä ja risteilemään jokilaivalla Mosel-joen pittoreskissa maisemissa.  Huippuviinitilat, tasokkaat hotellit, herkullinen ruoka ja upeat maisemat sekä tietenkin mukava matkaseura Viinilehdestä tutun viiniasiantuntijaoppaan Antti Uusitalon kanssa tekevät matkasta unohtumattoman.

Matkaohjelma

Päivä 1.Torstai

Finnairin aamulento Frankfurtiin. Tilauskuljetus Koblenziin, Rein-ja Moseljokien yhtymäkohdan kaupunkiin, joka on yksi Saksan vanhimpia ja kauneimpia kaupunkeja. Se oli aikoinaan muurien ympäröimä roomalaiskaupunki, jonka vanhasta kaupungista ja nimistöstä löytyy edelleen viitteitä roomalaisvaikutuksesta.

Vierailu Weingut Göhlen viinitilalla, joka kasvattaa viinejään jyrkillä rinteillä ja tarjoaa viinimaisteluita paikallisruoan. Tilalla päästään myös tutustumaan viinin tuotantoon ja sen historiaan tunnelmallisessa viinikellarissa.

Matka jatkuu pittoreskiin Bernkastel Kuesiin, jossa majoitutaan Burgblick boutiquehotelliin.

Illallinen maineikkaassa Alt Bernkastel ravintolassa, jossa nautitaan perinteikästä saksalaisruokaa ravintolan oman viinitilan Weingut Kilburg viinejä.

Päivä 2. Perjantai

Aamiainen hotellilla. Lähtö sähköpyörillä kohti Traben-Trarbachia Mosel-joenvartta pitkin.

Vierailu viinitilalla matkalla Dr. Pauly Bergweiler viinitilalla. Pyörämatkan pituus n. 25 km.

Traben-Trarbachissa lounas loistavassa Belluevue ravintolassa joen rannalla.  Lounaan jälkeen paluu jokilaivalla risteillen (pyörät laivassa) takaisin Bernkastel-Kuesiin.

Pyörien palautus ja tilauskuljetus Rudesheim am Rhein kaupunkiin Rein-joen äärelle.

Majoitus Hoteltraube Rüdesheim hotelliin.

Illallinen historiallisessa Weingut Drosselhof ravintolassa, joka toimi jo vuonna 1727 alueen ensimmäisenä majatalona.

Päivä 3. Lauantai

Aamiainen hotellilla. Tutustuminen Rheingaun viinialueeseen. Vierailu Georg Breuer perheomisteisella viinitilalla.  Tämän perinteikkään viinitalon historia ulottuu aina 1900-luvun alkupuolelle, josta saakka se on ollut Breuerin perheen omistuksessa. Georg Breuerin lippulaivaviinit tulevat pieniltä jyrkillä rinteillä sijaitsevilta noin 2 hehtaarin Grand Cru palstoilta. Breuerin viinitalon toiminta tarhoilla ja kellarissa on mahdollisimman luonnonmukaista ja talon toiminnassa on paljon biodynaamisen viljelyn vaikutteita.

Matka jatkuu Schloss Johannisburgin viinilinnaan, jolla on yli 1200v historia viininteossa 

benediktiiniläisluostarina. Schloss Johannisberg tunnetaan edelleen hienoista viineistään. 

Lounas nautitaan viinitilan ravintolassa, josta on upeat maisemat yli viinitarhojen.

Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua Rüdesheimin kaupunkiin.

Illallinen italiaisessa ravintolassa Casa Pettinari.

Päivä 4. Sunnuntai

3h retki ensin Cable Car köysiradalla viiniviljelysmaisemien lävitse ylös Germania monumentille, 

josta tehdään n. puolen tunnin kävely ravintola Jagdschlossiin. 

Ravintolassa lasilliset viiniä ja matka jatkuu tuolihissillä alas Assmanshausen 

punaviinikylään. Matka jatkuu risteillen n. 45 min matkan takaisin Rudesheimiin. 

Lounas Schloss Vollrads viinitilan ravintolassa ennen lähtöä lentoasemalle.  Lounaan jälkeen Tilauskuljetus Frankfurtin kentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hinta: 1540 euroa/hlö (2hh), 1725 euroa/1hh

Matka sisältää:

– Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Frankfurt-Helsinki

– Ohjelman mukaiset tilauskuljetukset

– Majoitus tasokkaissa hotelleissa

– Tasokkaat ruokailut ravintoloissa ohjelman mukaisesti viineineen

– Vierailut viinitiloilla erikoismaisteluiden kera

– Matkanjohtajana ja viiniasiantuntijana Viinilehdestä tuttu Antti Uusitalo matkalla mukana