Ainutlaatuinen Champagne ja Chablis – Ruoka- ja viinimatka 18.9.–22.9.2019

Share Button

RUOKA- JA VIINIMATKA 18.9.–22.9.2019

MATKAN HINTA:

1725 euroa/hlö/2hh

1915 euroa/hlö/1hh

Lähde maailman hienoimpien viinien syntysijoille Champagnen ja Chablis’n viinialueille. Koe pittoreskit maalaismaisemat ja viehättävät kaupungit sekä nauti laatutuottajien upeista viineistä ja paikallisista herkuista.

Syksyn upealla viinimatkalla pääset vierailemaan Champagnen arvostetuissa ja tunnetuissa samppanjataloissa sekä maineikkaan viljelijä-tuottajan tilalla. Chablis’ssa maistelemme upeita Chardonnay-viinejä ja tutustumme Chablis’n kaupungin maalaismarkkinoihin. Ja tietysti matkalla syömme hyvin paikallisten suosimissa ravintoloissa. Matkalla mukana viiniasiantuntija Sanna Pöyry. Champagnessa 4-6 kertaa vuodessa käyvä Sanna Pöyry on samppanjaan erikoistunut viinijournalisti ja kokenut tastingien järjestäjä. Turun ammatti-instituutista Viinimestariksi valmistunut Sanna tuntee Champagnen kuin omat taskunsa ja on asunut Reimsissä pidempiäkin aikoja.

Matkaohjelma

Päivä 1. Keskiviikko

Finnairin aamulento (07:35–09:40) Helsingistä Pariisiin ja tilauskuljetus Reimsiin. Lounas maineikkaassa Restaurant Les Grains d’Argent’ssa. Vierailu Billecart-Salmon-samppanja-talossa, jonka jälkeen kuljetus Reimsiin. Majoitus Holiday Inn Reims -hotellissa. Vapaa ilta.

http://www.lesgrainsdargent.fr

https://www.champagne-billecart.fr

Päivä 2. Torstai

Aamiaisen jälkeen tutustuminen ja vierailu Laurent-Perrierin samppanjataloon. Lounas Sacré Bistrossa Épernayssa. Vierailu Pol Roger -samppanjatalossa. Alkuilllasta mahdollisuus tehdä viiniostoksia Sanna Pöyryn seurassa Les Caves du Forum -viinikaupassa Reimsissä.

Vapaata aikaa tutustua Reimsin kaupunkiin. Tapas-henkinen illallinen Reimsissä trendikkäässä Le Coq Rouge -bistrossa.

https://www.laurent-perrier.com/

https://www.sacrebistro.fr/

https://www.polroger.com/

http://lescavesduforum.com/

Päivä 3. Perjantai

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Bourgognen pohjoisinta viinialuetta, Chablis’ta. Matkalla pysähdytään Montgueux’n kylään natural-samppanjoistaan tunnetulle Jacques Lassaignen tilalle, joka on Champagnen arvostetuimpia pientuottajia. Maalaislounas Le St-Pèren ravintolassa historiallisessa Tonnerren kylässä. Majoittuminen Hostellerie des Clos Chablis -hotelliin. Vapaa ilta.

https://www.montgueux.com/en/champagne-troyes

http://restaurant-le-saint-pere-tonnerre.fr/

https://hostellerie-des-clos.fr/?lang=en

Päivä 4. Lauantai

Aamiaisen jälkeen vierailu Louis Moreaun viinitilalla. Lounas Au Fil du Zincissa. Lounaan jälkeen vierailu Larochen viinitilalla. Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua Chablis’n pikkukaupunkiin. Päivällinen hotellin arvostetussa Hostellerie des Clos -ravintolassa.

https://www.louismoreau.com/en/

http://au-fil-du-zinc.restaurant-chablis.fr/

https://www.larochewines.com/en/domaine-laroche

Päivä 5. Sunnuntai

Aamiainen hotellilla. Chablis’n maalaismarkkinat, joilta voi ostaa ihania ranskalaisherkkuja mukaan tuliaisiksi. Lounas Montigny-sur-Loingin kylässä ravintola Le Div’20:ssa matkalla Pariisin lentoasemalle.

https://montignysurloing.fr/

https://www.restaurantlediv20.fr/

Finnairin suora iltalento (19:00–23:55) Helsinkiin.

MATKA SISÄLTÄÄ:

• Finnairin suorat lennot Pariisiin sekä tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti.

• Majoitukset tasokkaassa Holiday Inn Reims -hotellissa (2 yötä) ja Hostellerie des Clos Chablis -hotellissa (2 yötä).

• Ohjelmassa mainitut tasokkaat viinitilavierailut tastingeineen sekä kolmen ruokalajin ateriat viineineen.

• Samppanjaekspertti ja viinikirjoittaja Sanna Pöyryn palvelut koko matkanajan.

Tarkempi matkaohjelma ja varaukset: ilona@uniquewinetours.fi

Ilmoittautumiset: 15.5.2019 mennessä Varaa nopeasti! Matkalle on rajoitettu määrä paikkoja.

Share Button

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: