Ainutlaatuinen Argentiinan ja Chilen viini-ruokamatka 7-19.2.2020

Share Button

4990 euroa /hlö/2hh

5950 euroa/hlö/1hh

Lähde ainutlaatuiselle matkalle kokemaan Argentiinan ja Chilen tärkeimmät viinialueet! Andien molemmin puolin sijaitsevien maiden henkeäsalpaavat maisemat lumihuippuisine vuorineen, vehreine laaksoineen ja vuolaine virtoineen on elämys. Matkalla tutustutaan myös eläväiseen ja värikkääseen tangokaupunkiin Buenos Airesiin ja Chilessä Santiago de Chileen sekä Santa Cruziin. Matkalla keskitytään etenkin Mendozan , Colchaguan laakson ja Santa Cruzin alueen viineihin ja ne yhdessä herkullisten ruokailuhetkien kanssa luovat matkasta ikimuistoisen. Andien ylitys Mendozasta Santiago de Chileen on unohtumaton spektaakkeli, jonka varmasti muistaa jokainen loppuelämänsä. Viinilehdestä tuttu Antti Uusitalo viiniasiantuntija toimii matkanjohtajana!

Päivä 1. Perjanai 7.2.

Lento Helsingistä Buenos Airesiin. (lähtö klo. 18:10 KLM Helsinki-Amsterdam-Buenos Aires)

Päivä 2. Lauantai 8.2.

Saapuminen seuraavana aamuna Buenos Airesiin (klo. 07:05). Kuljetus lentokentältä hotellille. Aamiainen ja majoitus (early check-in) tyylikkääseen design –hotelliin Atempo, joka sijaitsee Recoletassa lähellä tunnettua Palermon kaupunginosaa. Aikaa levähtää hotellilla.  Kaupunkikierros.  Tervetulolounas paikallisessa ravintolassa maistellen Argentiinan erikoisuuksia hyvien viinien siivittäminä. Vapaata aikaa iltapäivällä levätä hotellilla tai lähteä katsomaan Buenos Airesin nähtävyyksiä. Vapaa ilta.

http://www.atempohotel.com/

Päivä 3. Sunnuntai 9.2.

Aamiaisen jälkeen alkaa kaupunkikierros, jonka aikana näemme mm. Buenos Airesin kuuluisan Obelisk monumentin, kaupungin tärkeimmät torit ja stadionit, sekä tutustutaan niin historiallisiin kuin moderneihinkin kortteleihin, mm. La Boca, San Telmo, Palermo ja Recoleta tulee nähtyä.

Lounas San Telmossa, joka tunnetaan perinteisenä tangokaupunginosana.

Lounaan jälkeen aikaa tehdä vapaata aikaa San Telmossa ja palataan hotellille.

Illalla viinitasting ja illallinen sekä tangoshow arvostetussa El Querandi tangoravintolassa.

https://querandi.com.ar/

Päivä 4. Maanantai 10.2.

Aamiainen hotellilla. Huoneiden luovutus.

Kuljetus lentoasemalle ja aamulento Buenos Airesista Mendozaan. Mendoza on eläväinen kaupunki Länsi-Argentiinassa, kaupungissa on värikkäitä markkinoita, kuhisevia kahviloita ja loistava yöelämä. Kaupunki on tunnettu viini- ja öljytuotannostaan.

Argentiina on erityisesti punaviinimaa, joka tunnetaan hyvin Malpec-rypälelajikkeestaan. 2/3 maan kaikista viiniviljelyksistä sijaitsee Mendozan maakunnassa, Andien vuoristo taustanaan. Toisella puolella Andeja sijaitsee Chile, jonka olosuhteet viininviljelylle poikkeavat kuitenkin täysin. Tyyneltä valtamereltä puhaltavat tuulet vaikuttavat siihen, että Chilen puolella kasvatetaan valtaosin eri lajikkeita ja tuotetaan erilaisia viinejä kuin Mendozassa Andien itäpuolella.

Kuljetus Mendozaan, jossa majoitutaan kaupungin keskustaan tyylikkääseen hotelliin.

Vierailu Bodega A16 viinitilalla , jossa nautitaan myös lounasta.

Lounaan jälkeen vierailu Cruzatin viinitilalla, joka tunnetaan kuohuviineistään.

Paluu hotellille ja aikaa pulahtaa uimaan ja levätä ennen illallista.

Illallinen Fuente y Fonda ravintolassa Mendozassa.

http://bodegacruzat.com/es/

Päivä 6. Tiistai 11.2.

Aamiainen hotellilla.  Lähtö Valle de Ucoon.

Viinitilavierailu La Azul viinitilalla.

Vierailu Andelunan viinitilalla, jossa nautitaan myös lounasta.

Iltapäivällä vierailu Bodeguerin viinitilalla.

Vapaa illallinen Mendozassa.

http://bodegalaazul.com/

http://www.budeguer.com/

Päivä 7. Keskiviikko 12.2.

Aamiainen hotellilla.  Lähtö Maipun viinialueelle.

Vierailu CarinaEn viinitilalla.

Vierailau El Enemigon viinitilalla, jossa nautitaan myös lounasta.

Iltapäivällä paluu hotellille Mendozaan ja vapaa ilta.

https://www.carinaevinos.com/

http://www.enemigowines.com/

Iltapäivällä vapaata aikaa nauttia Mendozan leppoisasta tunnelmasta.

Illallinen Anna´s Bistrossa.

Päivä 8. Torstai 13.2.

Aamiainen hotellilla.

Huoneet luovutetaan ennen lähtöä.

Bussimatka Andien yli Santiago de Chileen. Kauniit maisemat tekevät matkasta unohtumattoman. Bussimatka kestää n. 10h riippuen rajan tullimuodollisuuksiin kuluvasta ajasta. Kevyt lounas matkalla.

Majoitus El Bosquen kaupunginosaan Atton El Bosque hotelliin. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, joten pääset helposti tutustumaan kaupungin kiehtoviin nähtävyyksiin, ostosmahdollisuudet ja lukuisat ravintolat sijaitsevat lähistöllä.

Illallinen paikallisessa ravintolassa.

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-B461-atton-santiago-el-bosque-by-accor-hotels/index.shtml

Päivä 9. Perjantai 14.2.

Aamiainen hotellilla.

Kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin silhuettia. Käymme myös vanhassa kaupungissa Plaza de Armas –aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme Santa Ritan viinitilalla, jonka laadukkaat viinit tunnetaan Suomessakin.

Lounasta nautitaan Santa Ritan viinitilalla. Lounaan jälkeen lähtö hotellillemme Santiagoon.

Vapaa ilta.

https://www.santarita.com/

Päivä 10. Lauantai 15.2.

Aamiainen hotellilla. Huoneiden luovutus hotellissa ja lähtö etelään, Colchaguan viinilaaksoon, jonne on matkaa pääkaupungista n. 180 km. Matkan varrella vierailemme Casa Silva- viinitilalla, jossa on koko laakson vanhin viinikellari. Casa Silva –perhetila sijaitsee Colchguan laaksossa, lähellä San Fernandon kaupunkia. Tämä taianomainen paikka Andien jalalla tarjoaa Perun historiaa ja chileläisiä traditioita. Nautimme myös lounaan tilalla. Matka jatkuu Santa Cruzin kaupunkiin ja sisäänkirjautuminen hotelli Santa Cruz Plazaan. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

http://www.casasilva.cl/inicio

https://www.hotelsantacruzplaza.cl/en-gb

Päivä 11. Sunnuntai  16.2.

Aamiainen hotellilla. Kokonaan viinille omistettu päivä. Tutustumme kolmeen tärkeään viinitilaan tällä alueella. Vierailemme Montesilla, Santa Cruzin viinitilalla, jossa menemme myös cable car ajelulle ja lopuksi menemme Viu Manentin viinitilalle. Täällä syömme myös lounaan. Paluu hotellille Santa Cruziin. Viinien maistelua ja illallinen paikallisessa ravintolassa.

https://www.monteswines.com/

https://viumanent.cl/

Päivä 12. Maanantai 17.2.

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähtö takaisin Santiagoon, jossa vapaata aikaa tehdä ostoksia. Majoitus Atton El Bosque hotelliin. Jäähyväisillallinen ja viinien maistelua paikallisessa ravintolassa Santiagossa.

Päivä 13. Tiistai 18.2.

Aamiainen hotellissa ja lähtö lentokentälle. Lento (KLM) Amsterdamin kautta Helsinkiin (lähtö 12:45h)

Päivä 14. Keskiviikko 19.2. Saapuminen Helsinkiin 17:25h

Matka sis.

•Reittilennon Helsinki-Buenos Aires ja paluun Santiago de Chile-Helsinki.

•Lennon Buenos Aires-Mendoza.

•Majoituksen Buenos Airesissa tasokkaassa hotellissa sis. aamiaisen

•Majoituksen Mendozassa tasokkaassa hotellissa sis. aamiaisen

•Majoituksen Santiago de Chilessä tasokkaassa hotellissa sis. aamiaisen

•Majoituksen tasokkaassa hotellissa Santa Cruzissa sis. aamiaisen

•Ohjelman mukaiset retket ja tasokkaat ruokailut viineineen

•Viinitilavierailut upeissa viinitaloissa sis. erikoistastingit

•Buenos Airesissa tangoshown ja viinitastingin

•Ohjelmassa mainitut kaupunkikierrokset paikallisoppaan kanssa, Buenos Airesissa suomalainen opas

•Matkanjohtajana ja viiniexperttinä Antti Uusitalo

Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiiin.

Share Button

Edellinen artikkeli: